Теми статей
Обрати теми

Охорона праці: відповідальність роботодавця

Редакція ББ
Стаття

Охорона праці: відповідальність роботодавця

Ганна Яковлєва, консультант

Ірина Басова, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Охорону праці на підприємстві має бути організовано згідно із законодавством. Це знають усі. Але цікавляться, як правило, іншим: що і чим це загорожує згідно із цим самим законодавством, якщо не організувати?

Ця стаття — своєрідний «кодекс працеохоронної відповідальності» для роботодавця.

 

ДОКУМЕТИ СТАТТІ

Кримінальний кодекс

— Кримінальний кодекс України від 05.04.2001 р.

КУпАП

— Кодекс України про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 р.

КЗпП

— Кодекс законів про працю України від 10.12.1971 р.

Закон про охорону праці

Закон України «Про охорону праці» від 14.10.1992 р. № 2694-XII.

Закон про профспілки

— Закон України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» від 15.09.1999 р. № 1045-XIV.

Закон № 1105

— Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» від 23.09.1999 р. № 1105-XIV.

Типове положення № 255

— Типове положення про службу охорони праці, затверджене наказом Держнаглядохоронпраці України від 15.11.2004 р. № 255.

Типове положення № 56

— Типове положення про діяльність уповноважених найманими працівниками осіб з питань охорони праці, затверджене наказом Держгірпромнагляду від 21.03.2007 р. № 56.

Перелік робіт з підвищеною небезпекою

— Перелік робіт з підвищеною небезпекою, затверджений наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26.01.2005 р. № 15

 

Власне, охорона праці як система забезпечення безпеки життя і здоров’я працівників у процесі трудової діяльності включає комплекс заходів, що має тверде нормативно-правове забезпечення. Відповідальність за порушення законодавчих і нормативно-правових актів про охорону праці винних осіб несуть згідно із законодавством (

ст. 44 Закону про охорону праці). Порушення вимог законодавства з охорони праці спричиняє кримінальну, адміністративну, дисциплінарну та матеріальну відповідальність.

 

Кримінальна відповідальність

Кримінальну відповідальність за порушення вимог законодавства з охорони праці передбачено

Кримінальним кодексом. Така відповідальність настає за порушення вимог актів законодавства та інших нормативно-правових актів з охорони праці, якщо це порушення спричинило небезпеку для життя або здоров’я людей. Цей вид відповідальності передбачає встановлення складу злочину як такого, що здійснюється проти безпеки виробництва.

Порушення вимог актів законодавства або інших нормативно-правових актів з охорони праці згідно зі

ст. 271 Кримінального кодексу полягає у відсутності або поверховості необхідного інструктажу, недостатньому контролі за дотриманням правил охорони праці, незадовільному санітарно-гігієнічному стані виробничих приміщень та робочих місць, несправності робочого обладнання, інструменту тощо. Потерпілими від злочинів, передбачених ст. 271 Кримінального кодексу, можуть бути тільки особи, які мають трудові відносини з підприємством, у тому числі відряджені, стажисти, практиканти. Зверніть увагу також, що відповідальність можуть нести тільки ті посадові особи, на яких законом або на підставі наказу, посадової інструкції, спеціального розпорядження безпосередньо покладено обов’язок з виконання вимог охорони праці на відповідній ділянці роботи або контролю за їх виконанням. Не можуть відповідати за порушення вимог законодавства про охорону праці працівники, які не мають повноважень посадових осіб. В окремих випадках відповідальність працівників настає за статтями про злочини проти життя та здоров’я особи згідно зі ст. 119, 128 Кримінального кодексу.

Крім того,

ст. 271 Кримінального кодексу не охоплює відповідальність за порушення спеціальних правил безпеки при виконанні робіт, а стосується загальних правил, які регулюють питання охорони праці в усіх видах економічної діяльності. Спеціальні правила містять вимоги безпеки для однієї галузі або однієї роботи. Порушення цих правил кваліфікується за ст. 272 — 274 Кримінального кодексу. Поговоримо про них детальніше.

Особливу увагу слід звернути на порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Більшість робіт у будівництві характеризуються підвищеною небезпекою, оскільки ймовірність настання нещасного випадку або аварії під час їх виконання та нанесення відповідної шкоди вища, ніж при звичайних роботах. До робіт з підвищеною небезпекою належать вогневі роботи, роботи на висоті, роботи з електрообладнанням, а також інші роботи, перелік яких затверджено

наказом Державного комітету України з нагляду за охороною праці від 26 січня 2005 р. № 15. За недотримання вимог законодавства щодо таких робіт відповідальність настає згідно зі ст. 272 Кримінального кодексу.

Потерпілим унаслідок злочинних дій, передбачених

ст. 272 Кримінального кодексу, є працівник підприємства. А при завданні шкоди стороннім особам відповідальність настає або за посадові злочини (наприклад, службова недбалість), або за злочини проти життя та здоров’я особи.

Наслідками злочину за

ст. 272 Кримінального кодексу є створення загрози загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або завдання шкоди здоров’ю потерпілого; загибель людей або інші тяжкі наслідки. Суб’єктами злочину за цією статтею є особи, які зобов’язані додержуватися правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою. Це можуть бути громадяни — суб’єкти підприємницької діяльності, службові особи (керівники робіт, інженерно-технічні працівники), робітники.

Крім того, окремо регулюється відповідальність за порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах (

ст. 273 Кримінального кодексу). Потерпілими внаслідок таких порушень можуть бути як працівники вибухонебезпечного підприємства, так і особи, які не мають до нього відношення. Наприклад, комірник складу піротехніки, робітник, який ремонтує дах цього складу, і простий перехожий однаковою мірою можуть бути визнані такими, що постраждали внаслідок злочинної недбалості завскладу, що призвела до вибуху.

Відповідальність за

ст. 273 Кримінального кодексу може настати при вибухах речовин, які обумовили визнання підприємства (цеху) вибухонебезпечним. Вибухонебезпечність конкретного підприємства чи цеху визначається при його проектуванні, визначенні чи зміні технології компетентними державними органами, які здійснюють нагляд за дотриманням безпеки виробництва або ж адміністрацією певного об’єкта. Залежно від виду та кількості вибухонебезпечних речовин, які знаходяться на підприємстві, їх концентрації, використовуваних технологій визначаються категорія чи клас вибухової або пожежно-вибухової небезпечності як для підприємства в цілому, так і для окремої його частини.

Суб’єктами злочину за цією

статтею є особи, які зобов’язані додержуватися правил безпеки на вибухонебезпечному підприємстві (цеху). Сторонні особи також можуть відповідати за ст. 273 Кримінального кодексу, якщо до їхнього відома в установленому порядку було доведено правила безпеки на таких підприємствах.

Відповідальність за порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд настає згідно зі

ст. 275 Кримінального кодексу. Небезпека цих порушень полягає в тому, що вони можуть спричинити для користувача продукції тяжкі наслідки: вибухи, аварії, руйнування будівель і споруд.

Статтею 21 Закону про охорону праці

встановлено, що виробничі будівлі, споруди, машини, механізми, устаткування, транспортні засоби, які вводяться в дію, повинні відповідати вимогам нормативно-правових актів з охорони праці, а проектування виробничих об’єктів, розроблення нових технологій, засобів виробництва, засобів колективного та індивідуального захисту працівників повинно провадитися з урахуванням вимог щодо охорони праці. Обов’язковим є попереднє проведення експертизи робочого проекту чи робочої документації на відповідність нормативно-правовим актам з охорони праці та одержання роботодавцем дозволу на початок роботи. Ця ж стаття передбачає прийняття в експлуатацію нових і реконструйованих виробничих об’єктів за участі представників профспілок.

До злочину також може призвести порушення правил безпечного використання промислової продукції, порушення правил при її розробленні чи конструюванні, при її виготовленні (використання неякісних матеріалів) чи зберіганні (порушено вимоги температурних режимів); порушення правил безпеки при проектуванні.

Потерпілими від злочину за

ст. 275 Кримінального кодексу є споживачі (користувачі) промислової продукції: працівники різних виробництв; ті, хто користується нею в побуті; особи, які працюють, проживають в будівлях або іншим чином використовують будівлі та споруди.

 

Адміністративна відповідальність

Статтею 43 Закону про охорону праці

передбачено, що за порушення законодавства про охорону праці, невиконання розпоряджень посадових осіб органів державного нагляду за охороною праці роботодавці можуть бути притягнуті цими органами до сплати штрафу. Застосування штрафних санкцій до посадових осіб, у тому числі роботодавців, і працівників здійснюється відповідно до КУпАП.

Водночас необхідно зазначити, що розгляд справ про порушення актів законодавства та інших нормативно-правових актів з охорони праці, щодо безпечного ведення робіт, зберігання, використання та обліку вибухових матеріалів у галузях промисловості та на об’єктах, підконтрольних органам

спеціально уповноваженого органу виконавчої влади в галузі охорони праці1, щодо невиконання законних вимог цих органів ст. 231 КУпАП віднесено до компетенції саме спеціально уповноваженого органу виконавчої влади в галузі охорони праці. Це Держгірпромнагляд. Відповідно до цих повноважень розгляд вищеперелічених справ і накладення адміністративних стягнень здійснюється посадовими особами Держгірпромнагляду. Ідеться про застосування ст. 41 (частина друга), 93, 94, 1884 КУпАП.

1 Таким уповноваженим органом є Держгірпромнагляд.

Нижче в таблиці наведено положення з

КУпАП і відповідні санкції за їх порушення, що відносяться до компетенції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань і решти органів державного нагляду за охороною праці за профілями їх діяльності.

 

Дисциплінарна відповідальність

Згідно зі

ст. 147 КЗпП до працівника за порушення трудової дисципліни може бути застосовано догану чи звільнення. Для окремих працівників будівельного підприємства наприклад, для виконроба, майстра, начальника ділянки статутом, колективним договором положеннями про дисципліну можуть передбачатися також інші дисциплінарні стягнення. Підставою для застосування до працівника дисциплінарного стягнення може бути порушення ним тільки тих обов’язків з охорони праці, які покладені на нього трудовим договором, посадовою інструкцією, колективним договором тощо.

Ініціювати накладення роботодавцем на працівника дисциплінарного стягнення перш за все може працівник служби охорони праці. Право відповідного подання надається йому на підставі

Типового положення № 255. Такі подання (обов’язкові до розгляду) можуть направляти також суд, слідчий, прокурор. Пропозиції про притягнення до відповідальності безпосередніх виконавців робіт можуть подавати уповноважені найманими працівниками особи з питань охорони праці на підставі Типового положення № 56.

Право ініціювати питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності мають також профспілки. Зверніть увагу, що згідно зі

ст. 33 Закону про профспілки обов’язковими для розгляду є тільки їх подання стосовно керівників підприємств. Крім того, мають право вимагати притягнення до відповідальності посадових осіб за порушення законодавства про охорону праці страхові експерти Фонду соціального страхування від нещасних випадків згідно зі ст. 23 Закону № 1105.

 

Матеріальна відповідальність

Відповідно до

ст. 130 КЗпП працівники несуть матеріальну відповідальність за шкоду, завдану підприємству внаслідок порушення ними своїх трудових обов’язків. Такі обов’язки можуть бути передбачені актами законодавства, колективним договором, трудовим договором, посадовою інструкцією тощо.

Сутність матеріальної відповідальності полягає в тому, що при спричиненні дійсної шкоди підприємству працівник повинен її покрити. Порядок покриття шкоди, заподіяної працівником, розміри компенсації регламентуються положеннями

КЗпП. Нагадаємо, що матеріальна відповідальність може бути покладена на працівника незалежно від притягнення його до дисциплінарної, адміністративної чи кримінальної відповідальності.

 

Відповідальність за порушення норм законодавства щодо охорони праці

№ з/п

Сутність правопорушення

Санкції

Норма законодавства

1

2

3

4

1

1.1. Порушення вимог законодавства та інших нормативно-правових актів про охорону праці службовою особою підприємства, установи, організації або громадянином — суб’єктом підприємницької діяльності, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого

Штраф до 50 нмдг* або виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на той самий строк

Ст. 271 Кримінального Кодексу «Порушення вимог законодавства про охорону праці»

1.2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки

Виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до семи років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого

* Тут і далі в таблиці: нмдг — неоподатковуваний мінімум доходів громадян (17 грн.).

2

2.1. Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого

Штраф до 50 нмдг або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого

Ст. 272 Кримінального Кодексу «Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою»

2.2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки

Обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

3

3.1. Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах особою, яка зобов’язана їх дотримуватись, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого

Виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого

Ст. 273 Кримінального Кодексу «Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах»

3.2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки

Обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк від двох до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

4

4.1. Порушення на виробництві правил ядерної або радіаційної безпеки особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло школу здоров’ю потерпілого

Обмеження волі на строк до чотирьох років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

Ст. 274 Кримінального Кодексу «Порушення правил ядерної або радіаційної безпеки»

4.2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки

Позбавлення волі на строк від трьох до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

Примітка. Якщо будівельні роботи здійснюються на вибухонебезпечних підприємствах і підприємствах з підвищеною ядерною та радіаційною небезпекою, відповідальність за ст. 273, 274 Кримінального кодексу (п. 3 і 4 таблиці) несуть посадові особи будівельного підприємства-підрядника.

5

5.1. Порушення під час розроблення, конструювання, виготовлення чи зберігання промислової продукції правил, що стосуються безпечного її використання, а також порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого

Штраф до 50 нмдг або виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого

Ст. 275 Кримінального Кодексу «Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд»

5.2. Те саме діяння, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки

Виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

6

Порушення законодавства про охорону праці, невиконання розпоряджень посадових осіб органів державного нагляду за охороною праці

Накладення штрафу на юридичну або фізичну особу, яка використовує найману працю. Максимальний розмір штрафу не може перевищувати 5% місячного фонду заробітної плати такого суб’єкта

Ст. 43 Закону про охорону праці

7

Порушення вимог законодавчих та інших нормативних актів про охорону праці.

Накладення штрафу на працівників від 2 до 5 нмдг; на посадових осіб і громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від 5 до 10 нмдг

Частина друга ст. 41 КУпАП «Порушення вимог законодавства про працю та про охорону праці»

8

Порушення вимог законодавчих та інших нормативних актів з безпечного ведення робіт у галузях промисловості та на об’єктах*, підконтрольних органам спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці

Накладення штрафу на працівників від 2 до 5 нмдг; на посадових осіб, громадян — власників підприємств чи уповноважених ними осіб — від 5 до 10 нмдг

Ст. 93 КУпАП «Порушення вимог законодавчих та інших нормативних актів з безпечного ведення робіт у галузях промисловості»

* До таких об’єктів належать усі підприємства, у тому числі й будівельні.

9

Порушення вимог законодавчих та інших нормативних актів про зберігання, використання та облік вибухових матеріалів у галузях промисловості та на об’єктах, підконтрольних органам спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці

Накладення штрафу на працівників від 2 до 5 нмдг; на посадових осіб підприємств, громадян — власників підприємств чи уповноважених ними осіб — від 10 до 14 нмдг

Ст. 94 КУпАП «Порушення вимог законодавчих та інших нормативних актів про зберігання, використання та облік вибухових матеріалів у галузях промисловості»

10

Невиконання законних вимог посадових осіб органів спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці щодо усунення порушень законодавства про охорону праці або створення перешкод для діяльності цих органів

Накладення штрафу на працівників від 3 до 5 нмдг; на посадових осіб — від 8 до 14 нмдг

Ст. 1884 КУпАП «Невиконання законних вимог органів спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з нагляду за охороною праці»

11

Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, а також використання пожежної техніки та засобів пожежогасіння не за призначенням

Попередження або накладення штрафу на громадян від 0,5 до 7 нмдг; на посадових осіб — від 2 до 10 нмдг

Ст. 175 КУпАП «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки»

12

Невиконання приписів та постанов посадових осіб органів державного пожежного нагляду або створення перешкод для їх діяльності

Попередження або накладення штрафу на громадян від 0,5 до 7 нмдг; на посадових осіб — від 2 до 10 нмдг

Ст. 1888 КУпАП «Невиконання приписів та постанов посадових осіб органів державного пожежного нагляду»

13

Порушення санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил і норм

Накладення штрафу від 1 до 12 нмдг на працівників і від 6 до 25 нмдг на посадових осіб

Ст. 42 КУпАП «Порушення санітарно-гігієнічних і санітарно-протиепідемічних правил і норм»

14

Невиконання постанов, розпоряджень, приписів, висновків посадових осіб органів, установ та закладів державної санітарно-епідеміологічної служби щодо усунення порушень санітарного законодавства, ненадання їм необхідної інформації або надання неправдивої інформації, створення інших перешкод для виконання покладених на них обов’язків

Накладення штрафу від 1 до 12 нмдг на громадян і від 6 до 25 нмдг на посадових осіб

Ст. 18811 КУпАП «Невиконання постанов, розпоряджень, приписів, висновків, а так само інших законних вимог посадових осіб органів, установ та закладів державної санітарно-епідеміологічної служби»

15

15.1. Порушення посадовими особами підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності правил і норм ядерної та радіаційної безпеки

Штраф від 10 до 100 нмдг

Ст. 95 КУпАП «Порушення правил і норм ядерної та радіаційної безпеки»

15.2. Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення

Штраф від 100 до 200 нмдг

16

16.1. Порушення посадовими особами підприємств, установ, організацій, фізичними особами — підприємцями, які використовують найману працю, строків та обсягів сплати страхових внесків, приховування (заниження) суми заробітної плати (доходу), на яку нараховуються страхові внески, неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності щодо страхових внесків, несвоєчасне інформування Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України про чисельність працівників, річний фактичний обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг), суму заробітної плати на підприємстві, нещасні випадки на виробництві та професійні захворювання, що сталися на підприємстві, про зміни технології робіт або виду діяльності підприємства

Штраф від 8 до 15 нмдг

Ст. 1654 КУпАП «Порушення законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності»

16.2. Ухилення фізичних осіб, які не мають статусу підприємців та використовують найману працю, від подання заяви про взяття на облік у Фонді, приховування (заниження) суми заробітної плати (доходу), на яку нараховуються страхові внески, порушення строків та обсягів сплати страхових внесків, неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності щодо страхових внесків, несвоєчасне інформування Фонду про нещасні випадки на виробництві та професійні захворювання, зміну виду діяльності

Штраф від 8 до 15 нмдг

16.3. Дії, передбачені частиною першою чи другою ст. 1654 КУпАП, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення

Штраф від 10 до 20 нмдг

17

17.1. Вчинення дій, що перешкоджають уповноваженим особам органів Фонду у здійсненні перевірок, пов’язаних із нарахуванням, обчисленням, сплатою страхових внесків та цільовим використанням коштів Фонду

Накладення штрафу на посадових осіб від 8 до 15 нмдг

Ст. 18824 КУпАП «Перешкоджання уповноваженим особам органів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у здійсненні перевірок»

17.2. Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж правопорушення

Накладення штрафу на посадових осіб від 10 до 20 нмдг

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі