Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Будівництво придорожніх об’єктів — з дозволом і без

Президент підписав

Закон «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільні дороги» від 01.06.2010 р. № 2301-VI.

Зміни, унесені до

Закону про автомобільні дороги, стосуються переліків об’єктів дорожнього сервісу, на розміщення яких потрібно і не потрібно отримувати дозвіл. Тепер розміщення обладнання, призначеного для санітарних потреб, не вимагає отримання дозволу. Згідно зі ст. 1 Закону про автомобільні дороги елементи санітарного облаштування — туалети, урни, контейнери для сміття та інше обладнання, призначене для санітарних потреб, розміщення якого здійснюється без отримання дозволів.

Але!

Для будівництва цілої низки об’єктів дорожнього сервісу необхідний дозвіл на розміщення. Які це об’єкти? Об’єкти дорожнього сервісу — спеціально облаштовані місця для зупинки маршрутних транспортних засобів, майданчики для стоянки транспортних засобів, майданчики відпочинку, видові майданчики, автозаправні станції, пункти технічного обслуговування, мотелі, готелі, кемпінги, торговельні пункти (у тому числі малі архітектурні форми), автозаправні комплекси, складські комплекси, пункти медичної та технічно-евакуаційної допомоги, пункти миття транспортних засобів, пункти приймання їжі та питної води, автопавільйони, а також інші об’єкти, на яких здійснюється обслуговування учасників дорожнього руху та які розміщуються на землях дорожнього господарства або потребують їх використання для заїзду та виїзду на автомобільну дорогу.

Як бачимо, будівництво придорожніх готелів, кемпінгів, торговельних пунктів (у тому числі МАФ) ускладниться.

Закон набуде чинності з дня його опублікування.

 

Держкомстат про використання Класифікатора основних засобів

Держкомстат у

листі від 23.04.2010 р. № 03/5-10/400 повідомляє, що запровадження Законом України «Про оподаткування прибутку підприємств» розподілу основних засобів на 4 групи спричинило неможливість використання Державного класифікатора ГК 013-97 «Класифікація основних фондів».

Отже, при заповненні статзвітів

не можна застосовувати цей Класифікатор, у тому числі як орієнтир або рекомендаційний акт.

 

Визначено перелік робіт, які можуть здійснюватися за декларативним принципом

Постановою КМУ від 16.06.2010 р. № 449

затверджено Перелік певних дій щодо провадження господарської діяльності або видів господарської діяльності, право на вчинення яких набувається на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства. До зазначеного Переліку включено:

Роботи підвищеної небезпеки (у сфері нагляду за охороною праці)

1. Здійснення контролю якості зварних з’єднань.

2. Здійснення радіологічного (дозиметричного) і піротехнічного контролю.

3. Виготовлення та випробування вантажозахватних пристроїв (стропів, траверс, грейферів).

4. Експлуатація і ремонт водозбірних споруд.

5. Продавлювання тунельних конструкцій під будівлями, спорудами, магістралями та водоймищами.

6. Роботи із застосуванням піротехнічних виробів.

7. Експлуатація, обслуговування, ремонт технологічного устаткування харчової, переробної, поліграфічної, легкої та текстильної промисловості.

8. Ремонтні, монтажні, будівельні та інші роботи, що виконуються на висоті більше 1,3 м.

9. Навчання з охорони праці, професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації працівників, які залучаються до виконання робіт підвищеної небезпеки.

Будівельні роботи

10. Технічне переоснащення виробничих потужностей.

Також унесено зміни до

Порядку видачі органами державного пожежного нагляду дозволу на початок роботи підприємств та оренду приміщень, затверджений урядовою постановою від 14.02.2001 р. № 150, згідно з якими новостворені підприємства, зокрема розташовані в орендованих приміщеннях, що не змінюють вид своєї діяльності та стан таких приміщень (крім потенційно небезпечних об’єктів) або не належать до категорії вибухопожежонебезпечних та об’єктів з масовим перебуванням людей і такі, що не розміщуються на території або всередині зазначених об’єктів, можуть розпочинати свою діяльність за декларацією відповідності об’єкта (об’єктів) вимогам законодавства з питань пожежної безпеки.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі