Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Довідки-характеристики БТІ вилучать з обігу

Згідно з

наказом Мін’юсту від 26.03.2010 р. № 615/5 затверджено зміни до Інструкції про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України. У зв’язку з цим підприємства БТІ (бюро технічної інвентаризації) з 1 червня 2010 року здійснюють видачу витягів про реєстрацію прав власності на нерухоме майно, витягів з Реєстру прав власності на нерухоме майно та оформляють свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна на спеціальних бланках за зразком, затвердженим Мін’юстом.

Довідки-характеристики на нерухоме майно, що видаються і застосовуються досі,

більше не видаватимуться з 1 червня 2010 року.

Довідки-характеристики, видані

до 1 червня 2010 року, будуть дійсними протягом 3 місяців з дня видачі, і нотаріуси будуть зобов’язані їх приймати для вчинення нотаріальних дій протягом зазначеного строку.

 

Криза в будівельної галузі закінчилася… УРА!

Міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба вважає, що криза в будівельній галузі завершилася.

Міністр аргументував свою точку зору двома чинниками. «По-перше, вселяє впевненість зростаюча кількість бізнес-структур, які в цьому році бажають займатися будівництвом, отримати відповідні ліцензії, — зазначає В. Яцуба. — По-друге, настала стабілізація — збільшення і пропозицій, і попиту на ринку житла».

За твердженням В. Яцуби, Міністерство повністю розібралося з недобудованим житлом по всій Україні. «Це 650 будинків, готових на 50 %, і 250 — на 70 %. Ціна питання для добудовування і тих й інших — 12 млрд гривень», — розповів він.

«Голова Нацбанку на нараді в моєму міністерстві обіцяв, що допоможе вирішити питання за рахунок капіталізації і державних, і приватних банків, — є перспектива домогтися і для будівельників, і для інвесторів, потенційних покупців кредитів у 6 — 7 % річних. Звичайно, ми ставимо питання про те, що такі пільгові кредити мають бути для надійних забудовників з хорошою кредитною історією, і ми готові дати список таких будівельних фірм з надійною репутацією, за яких ручаємося. І для покупців — на кредитування квартир 100 і не більше кв. м, — і для сімей з двома дітьми, переважно це молоді сім'ї», — говорить міністр.

За словами В. Яцуби, ситуація на ринку житла свідчить, що ціна у 4200 грн. за 1 кв. м житла стабілізувалася по всій Україні. «Крім Києва, де $1200 — 1500 за 1 кв. м — без перспективи зміни, — уточнив він. — Тому хочу порадити тим, хто не вирішив свої житлові проблеми: вирішуйте їх сьогодні. Адже в будівництві особливо важливий чинник часу, оскільки будівництво має трирічний цикл — документація, виділення та придбання землі, спорудження коробки, оздоблення», — підкреслив він.

Міністр також додав, що в післякризовому стані на ринку завжди зменшується пропозиція. «Готового житла на ринку вже не так і багато. А після стабілізації цін зазвичай починається їх підвищення», — зауважив він.

Джерело: http://ubr.ua

 

Визначено розмір та порядок справляння плати за видачу
кваліфікаційного сертифіката архітектора та його дубліката

Відповідно до

п. 12 Порядку проходження професійної атестації відповідальних виконавців окремих видів робіт, пов'язаних із створенням об'єктів архітектури, затвердженого урядовою постановою від 11.02.2009 р. № 79, професійна атестація відповідальних виконавців окремих видів робіт, пов'язаних зі створенням об'єктів архітектури, провадиться на платній основі.

На виконання зазначеного вище

наказом Мінрегіонбуду від 19.11.2009 р № 498 затверджено розмір та порядок справляння плати за видачу кваліфікаційного сертифіката архітектора (його дубліката).

За видачу

кваліфікаційного сертифіката архітектора справляється плата в розмірі 2,2 мінімальної заробітної плати.

За видачу

дубліката кваліфікаційного сертифіката архітектора справляється плата в розмірі 1,3 мінімальної заробітної плати.

Сума плати визначається виходячи з розмірів мінімальної заробітної плати, установленої

на день сплати.

Наказ набрав чинності з 23.04.2010 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі