Теми статей
Обрати теми

Чи допускається будівництво автомийки в підземному паркінгу житлового будинку: відповідає Мінрегіонбуд

Редакція ББ
Лист від 30.08.2010 р. № 13-24/468

Чи допускається будівництво автомийки в підземному паркінгу житлового будинку: відповідає Мінрегіонбуд

 

Лист Мінрегіонбуду від 30.08.2010 р. № 13-24/468

 

Згідно з п. 7.1 ДБН В.2.3-15:2006 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» «Необхідність влаштування постів миття автомобілів з очисними спорудами та оборотною системою водопостачання визначається завданням на проектування і доцільно на автостоянках і в гаражах для постійного зберігання автомобілів, які мають більше 100 машино-місць, та на автостоянках і в гаражах для короткочасного зберігання з більше ніж 200 машино-місць.

Примітка

. Кількість постів миття визначається за умови, що мийкою протягом доби користується близько 10 % автомобілів від загальної місткості автостоянки або гаража для постійного зберігання та близько 5 % автомобілів від загальної місткості автостоянки або гаража для тимчасового зберігання».

У пункті 2.50 ДБН В.2.2-15-2005 «Житлові будинки. Основні положення» наведено перелік приміщень громадського призначення, які дозволяється розміщувати на першому, другому, третьому і цокольному поверхах житлових будинків.

У пункті 2.51 зазначеного нормативного документа «у підвальних, підземних, цокольних і на першому поверхах багатоквартирних житлових будинків допускається влаштування вбудованих та вбудовано-прибудованих гаражів та стоянок для зберігання легкових автомобілів і мотоциклів, що належать мешканцям цих будинків, згідно з вимогами ДБН 360, ДБН В.2.3-15».

Ці обмеження визначені санітарно-гігієнічними та протипожежними вимогами для безпечного функціонування багатоквартирних житлових будинків та проживання в них людей.

 

КОМЕНТАР

 

На це запитання Мінрегіонбуд відповів дещо «туманно», хоча прямо й не заперечив проти такого будівництва.

Так, у

листі зазначено, що згідно з п. 2.51 ДБН В.2.2-15-2005 у підвальних, підземних, цокольних та на першому поверхах багатоквартирних житлових будинків допускається влаштування гаражів та стоянок для зберігання легкових автомобілів та мотоциклів, що належать мешканцям цих будинків.

При цьому відповідно до

п. 7.1 ДБН В.2.3-15:2006:

— улаштування автомийки

доцільне, зокрема, на стоянках та в гаражах для постійного зберігання автомобілів, розрахованих більше ніж на 100 машино-місць і більше ніж на 200 машино-місць для тимчасового зберігання;

— необхідність улаштування автомийки має визначатися

завданням на проектування.

 

Юлія Литвиненко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі