Теми статей
Обрати теми

Найманого працівника підприємця засуджено: як зняти з реєстрації трудовий договір

Редакція ББ
Лист від 21.05.2010 р. №

Найманого працівника підприємця засуджено: як зняти з реєстрації трудовий договір

 

Лист Мінпраці України від 21.05.2010 р. № ДУ-09-3342/0/6-10

(витяг)

 

При набранні законної сили вироком суду, яким працівника засуджено до позбавлення волі чи до іншого покарання, що унеможливлює продовження подальшої роботи, трудові відносини між фізичною особою — роботодавцем та найманим працівником припиняються (п. 7 ст. 36 КЗпП України).

Слід зауважити, що підставою для припинення трудових відносин на підставі п. 7 ст. 36 КЗпП України є виключно вирок суду, що набрав законної сили.

Для вирішення питання про зняття трудового договору з реєстрації в державній службі зайнятості фізична особа — роботодавець має подати копію вироку суду та заяву відповідного змісту про зняття трудового договору з реєстрації в центрі зайнятості.

Надані документи будуть підставою для здійснення відповідальною посадовою особою дій зі зняття трудового договору з реєстрації; заява фізичної особи — роботодавця та копія вироку суду, що набрав законної сили, додаються до третього примірника трудового договору, що зберігається в центрі зайнятості.

 

Начальник інспекції І. Довженко

 

КОМЕНТАР

 

Отаке... Усяке трапляється в житті. Інколи працівники здійснюють протиправні дії, їх засуджують.

Але! Життя триває, підприємець продовжує свою діяльність, а трудові відносини із засудженим працівником можна і потрібно припинити. Як це зробити на законних підставах, роз’яснило Мінпраці в листі, що коментується.

У

листі зазначено, що підставою для припинення трудових відносин між фізичною особою — роботодавцем та засудженим найманим працівником на підставі п. 7 ст. 36 КЗпП є вирок суду, що набрав законної сили.

При цьому Мінпраці роз’яснює, що

для зняття з реєстрації в центрі зайнятості трудового договору, укладеного із засудженим працівником, фізична особа — роботодавець має подати до центру зайнятості копію вироку суду і заяву про зняття трудового договору з реєстрації.

Зазначена заява та копія вироку суду додаються до третього примірника трудового договору, що зберігається в центрі зайнятості.

 

Юлія Литвиненко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі