Теми статей
Обрати теми

Оновлено Перелік внутрішніх опоряджувальних робіт, без яких житлові будинки приймаються в експлуатацію

Редакція ББ
Наказ від 21.08.2010 р. № 327

Оновлено Перелік внутрішніх опоряджувальних робіт, без яких житлові будинки приймаються в експлуатацію

 

Наказ Мінрегіонбуду «Про внесення змін до наказу Міністерства регіонального розвитку та будівництва України від 24.12.2008 № 637» від 21.08.2010 р. № 327

 

1. Опорядження та покривання стін, перегородок та стель житлових приміщень, коридорів у квартирах, кухонь, ванних кімнат та туалетів, інших підсобних приміщень, а також вбудовано-прибудованих приміщень клейовими та іншими видами фарб, шпалерами, декоративними плитами, панелями, іншими оздоблювальними матеріалами та виробами.

2. Покривання підлог житлових кімнат, коридорів, кухонь, ванних кімнат, туалетів та інших підсобних приміщень, а також вбудовано-прибудованих приміщень паркетом, лінолеумом, облицювальною плиткою, іншими оздоблювальними матеріалами і виробами.

3. Установлення внутрішніх дверних полотен з коробками, елементів вбудованих шаф та антресолей у приміщеннях квартир та вбудовано-прибудованих приміщеннях.

4. Установлення сантехнічного обладнання та приладів (мийка, умивальник, унітаз, біде, ванна), сантехнічної арматури (водорозбірні крани, змішувачі), крім запірних кранів на відгалуженнях від стояків у місцях підключення зазначених приладів, а також засобів обліку води в квартирах та вбудовано-прибудованих приміщеннях.

5. Установлення електро- та газових плит, світильників, радіо-, телевізійних та телефонних розеток за умови забезпечення нормативних вимог з електробезпеки, пожежної безпеки та техніки безпеки у будівництві.

6. Влаштування внутрішніх перегородок у вбудовано-прибудованих приміщеннях.

7. Штукатурення внутрішніх поверхонь стін та стель вбудовано-прибудованих приміщень, крім заповнення швів.

8. Влаштування внутрішніх систем електрообладнання та газопостачання вбудовано-прибудованих приміщень.

Примітки:

1. Внутрішні опоряджувальні роботи, без виконання яких можливе прийняття в експлуатацію житлових будинків, зазначаються у проектній документації.

2. Житлові будинки, у яких квартири побудовані за кошти державного бюджету та кошти місцевих бюджетів, приймаються в експлуатацію за умови виконання опоряджувальних робіт у повному обсязі.

 

Начальник Державної архітектурно-будівельної інспекції О. М. Бондаренко

 

КОМЕНТАР

 

З метою спрощення дозвільно-погоджувальних процедур на будівництво та прийняття в експлуатацію об’єктів містобудування Мінрегіонбуд своїм

наказом виклав у новій редакції Перелік внутрішніх опоряджувальних робіт, без виконання яких можливе прийняття в експлуатацію житлових будинків, затверджений наказом Мінрегіонбуду від 24.12.08 р. № 637.

Так, у новій редакції

Переліку визначено в тому числі види робіт, без виконання яких можливе прийняття в експлуатацію вбудовано-прибудованих приміщень. До таких робіт належать роботи, які було визначено в попередній редакції Переліку, а також:

— улаштування внутрішніх перегородок у  вбудовано-прибудованих приміщеннях;

— штукатурення внутрішніх поверхонь стін та стель вбудовано-прибудованих приміщень, крім заповнення швів;

— улаштування внутрішніх систем електрообладнання та газопостачання вбудовано-прибудованих приміщень.

Крім того, у примітках до оновленого

Переліку застережено, що внутрішні опоряджувальні роботи, без виконання яких можливе прийняття в експлуатацію житлових будинків, зазначаються у проектній документації.

Також зазначено, що

житлові будинки, в яких квартири побудовано за кошти державного бюджету і місцевих бюджетів, приймаються в експлуатацію за умови виконання опоряджувальних робіт у повному обсязі. При цьому застереження про те, що квартири за рахунок бюджетних коштів побудовано для незахищених верств населення, відсутнє.

Наказ набере чинності з дня офіційного опублікування.

 

Юлія Літвіненко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі