Теми статей
Обрати теми

Декларацію з податку на прибуток потрібно подавати, навіть якщо діяльність призупинено

Редакція ББ
Відповідь на запитання

Декларацію з податку на прибуток потрібно подавати, навіть якщо діяльність призупинено

 

Наше будівельне підприємство призупинило діяльність у II кварталі 2009 року у зв'язку з кризою та відсутністю обсягів робіт. Декларація з податку на прибуток з того часу не подавалася. Чи є це порушенням законодавства?

 

Згідно з

п. 1.3 наказу ДПАУ «Про затвердження форми декларації з податку на прибуток підприємства та Порядку її складання» від 29.03.2003 р. № 143 декларація з податку на прибуток і додатки до неї подаються платником незалежно від того, чи виникло у звітному періоді податкове зобов'язання. Це означає, що декларацію з податку на прибуток потрібно подавати обов'язково навіть у тому випадку, якщо підприємство призупинило діяльність. Інакше йому загрожує штраф за п.п. 17.1.1 Закону № 2181 у розмірі 170 грн. за кожне таке неподання або затримку в поданні. А на посадових осіб підприємства може бути накладено адмінштраф у розмірі від 85 до 170 грн. за ст. 1631 Кодексу Укра-їни про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 р. № 8073-X.

 

Юлія Литвиненко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі