Теми статей
Обрати теми

Замовник сам собі субпідрядник...

Редакція ББ
Лист від 11.04.2011 р. № 23-15/3022/0/6-11

Замовник сам собі субпідрядник...

 

Лист Мінрегіонбуду та ЖКГ від 11.04.2011 р. № 23-15/3022/0/6-11

 

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства <...> в межах компетенції <...> надає таку інформацію<...>.

Згідно з нормами чинного законодавства, зокрема частини першої статті 323 Господарського кодексу України, договори субпідряду на капітальне будівництво укладаються і виконуються на загальних умовах укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, затверджених Кабінетом Міністрів України, відповідно до закону.

Замовник, виходячи з особливостей реалізації інвестиційного проекту будівництва відповідного об'єкта, може залучити виконавців робіт на об'єкті будівництва шляхом укладення договорів генерального підряду, наділивши генерального підрядника правом на залучення до виконання робіт третіх осіб (субпідрядників), або укладення договорів підряду одночасно з кількома підрядниками. Також замовником можуть бути застосовані й інші організаційні схеми залучення виконавців до виконання робіт. Проте замовник не може укласти з одним і тим же виконавцем за одним і тим же предметом договору на одному й тому ж об'єкті будівництва договір генерального підряду і договір субпідряду.

Згідно з нормами чинного законодавства, зокрема п. 3 Загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, затверджених постановою КМУ від 01.08.2005 р. № 668,

субпідрядником є підрядник, який у порядку, визначеному договором підряду, та на підставі договору субпідряду, укладеному з генеральним підрядником, залучається до виконання робіт.

Отже, замовник будівництва, обираючи порядок залучення до виконання робіт на об'єкті будівництва відповідних виконавців, виходить як зі своїх організаційно-правових умов господарювання та особливостей реалізації інвестиційного проекту будівництва (джерела та умови фінансування, форм власності тощо), так і з норм чинного законодавства, які встановлюють загальні вимоги до укладення договорів підряду (субпідряду) в капітальному будівництві.

 

Заступник Міністра Д. Ісаєнко

 

КОМЕНТАР

Коментар до цього

листа див. на с. 26 сьогоднішнього номера газети.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі