Теми статей
Обрати теми

Про генплан

Редакція ББ
Відповідь на запитання

Про генплан

 

Які документи необхідні для включення об'єкта до генерального плану будівництва?

 

Генеральний план — це документ, що передбачає не будівництво конкретних об'єктів, а концепцію розвитку міста.

Наведемо цитату із Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17.02.2011 р. № 3038-VI: «..генеральний план населеного пункту — містобудівна документація, що визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту…» (п. 2 ст. 1).

Дані генплану використовуються як вихідні дані при розробці іншої містобудівної документації, наприклад, плану зонування території, детального плану території. Місцеві правила забудови території також розробляються з урахуванням положення генплану.

Безумовно, з урахуванням матеріалів генплану розглядаються перспективні інвестиційні проекти.

Водночас замовником генплану є місцеве самоврядування чи адміністрація в особі, як правило, головного архітектора міста. Інвестор тут узагалі ні до чого, хоча неформально він може запропонувати певні інвестиційні програми та проекти.

Розробка генплану здійснюється згідно з ДБН Б.1-3-97, затвердженими наказом Держбуду України від 25.09.97 р. № 164. Відповідно до цього документа генплан складається з аналітичної частини, обґрунтувань та пропозицій.

Очевидно, до пропозицій і повинні потрапити інвестиційна програма чи проект.

 

Борис Бідій

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі