Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Надбавки за вахтовий метод роботи — з ПДФО

Особам, які працюють вахтовим методом, за кожен день перебування на вахті виплачується надбавка в розмірі, передбаченому колективним договором.

У

листі від 21.07.11 р. № 13256/6/17-0215 податківці наполягають на включенні цієї надбавки до бази обкладення ПДФО. У своїх аргументах вони спираються на визначення зарплати з Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI: «Заробітна плата — це основна і додаткова заробітна плата <…>». А згідно з Інструкцією зі статистики заробітної плати надбавка за вахтовий метод роботи входить у додаткову зарплату. До того ж надбавку не зазначено в переліку доходів, що не включаються до загального місячного (річного оподатковуваного) доходу платника податку.

У результаті все вказує на те, що надбавка за вахтовий метод роботи включається до бази обкладення ПДФО.

 

Дозвіл на будроботи — за місцезнаходженням об'єкта

Постановою від 07.09.2011 р. № 949

Кабмін уніс поправки до Порядку виконання підготовчих робіт і Порядку виконання будівельних робіт, які затверджено постановою КМУ від 13.04.11 р. № 466.

Змінами уточнено, що документи для отримання дозволу на виконання будівельних робіт, який видається Державною архітектурно-будівельною інспекцією, приймаються в дозвільному центрі

за місцезнаходженням об'єкта будівництва.

Постанова № 949

набрала чинності 15.09.2011 р.

 

Капремонт будинків за державні кошти — без документів на землю

Парламент прийняв у першому читанні

законопроект № 8696 про зміни до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17.02.2011 р. № 3038.

Проект передбачає можливість проведення реконструкції та капітального ремонту житлових будинків за кошти державного та місцевого бюджету і в разі відсутності документів, що засвідчують право власності або користування земельною ділянкою.

Пропонується також відстрочити в часі набуття чинності

частинами 2 і 3 статті 24 Закону (до 1 січня 2013 року), згідно з якими забороняється передача земельних ділянок із земель державної та комунальної власності у власність і користування фізичним та юридичним особам за відсутності плану зонування або затвердженого детального плану території. Саме з тієї дати забороняється зміна цільового призначення земельної ділянки, що не відповідає плану зонування території. Отже, усе це буде можливо (у разі прийняття проекту як закону) аж до 2013 року.

Джерело: http://news.ligazakon.ua

 

Нова декларація щодо прибутку?

На сайті Мінфіну1 «висить» проект нової декларації з податку на прибуток. Усі гадали, чи встигнуть її прийняти до звітності за II — III квартали 2011 року. Здається, що не встигнуть. Щоправда, ще є час — почекаємо...

1

Див. на http://minfin.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=301172&cat_id=42320

 

Профатестація відповідальних виконавців робіт: «прейскурант»

Господарська діяльність, пов'язана зі створенням об'єктів архітектури, підлягає обов'язковому ліцензуванню. Виняток становлять

відповідальні виконавці робіт (архітектори, інженери-проектувальники тощо), які можуть здійснювати певні роботи без ліцензії — на підставі кваліфікаційного сертифіката.

Згідно з

наказом Мінрегіонбуду «Про затвердження Порядку внесення плати за проведення професійної атестації відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов'язаних із створенням об'єктів архітектури, та її розмірів» від 01.09.2011 р. № 172 для отримання сертифіката потрібно пройти профатестацію. При цьому доведеться сплатити: за проведення іспиту — 1 мінзарплату (з 01.10.2011 р. — 985 грн.), за видачу (обмін) кваліфікаційного сертифіката — 0,6 мінзарплати.

Цей наказ набрав чинності

03.10.2011 р.

 

Депутат Сербін запропонував касовий метод податкового обліку БМР

Народний депутат Юрій Сербін (БЮТ) запропонував парламенту розглянути

законопроект № 9198, яким передбачається можливість застосування касового методу податкового обліку (п.п. 14.1.266 Податкового кодексу України) до операцій з виконання будівельно-монтажних робіт при будівництві житла.

Операції з першої поставки доступного житла, іншого житла, що будується за державні кошти, відповідно до проекту звільняються від обкладення ПДВ. Достатньою умовою застосування такої пільги буде включення об'єкта житлової нерухомості (або його частини) до програми будівництва (придбання) доступного житла або до іншої програми будівництва (придбання) житла за державні кошти.

До суб'єктів господарювання, які звільняються від оподаткування зазначених вище операцій, проектом віднесено замовників, забудовників та субпідрядні організації.

Всеукраїнська мережа «ЛІГА:ЗАКОН»

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі