Теми статей
Обрати теми

Колонка редактора

Редакція ББ
Колонка редактора

Юлія Ляшенко, головний редактор

 

Якось одна моя приятелька розповіла чергову історію зі свого офісного життя. Її начальник почав приділяти їй увагу, скажімо так, не зовсім властиву керівнику. І на його запитання: «Скажи: так чи ні?» їй нічого не залишалося, як відповісти суто по-жіночому: «Ну не так!».

Таке ж відчуття — невизначеності та двозначності — виникає в мене при аналізі всіх тих змін, які нещодавно вніс Закон № 4220 до будівельної «нормативки».

Так, автори останніх поправок до ПКУ разом з проблемою доступного житла спробували вирішити й проблему пільгування вартості звичайного житла, побудованого за держкошти. Але різні формулювання, що використовуються в пп. 197.15 і 197.1.14 ПКУ, свідчать тепер скоріше не про вирішення цього питання, а про можливе двояке трактування цих норм (с. 8).

Те саме стосується і «самобудів». Як тепер розцінювати поправки до КУпАП? За якою статтею — 96 або 97 — ДАБІ притягатиме власників «самобудів» до адмінвідповідальності? Поки що не зрозуміло, але сподіваємося, що незабаром з'являться роз'яснення ДАБІ. Наш коментар із цього приводу див. на с. 5, 37.

Видно, що парламентарі явно хотіли «як краще», а вийшло, напевно, як завжди...

А взагалі-то, звичайно, повертаючись до історії моєї приятельки (і впевнена, що ви зі мною погодитеся): інколи відповідь «Ну не так!» рятує, причому не лише від делікатних залицянь, а й тоді, коли від вас вимагають екстремально швидкої відповіді на запитання, вирішення якого потребує певних ресурсів.

Успіху вам!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі