Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Про звільнення від ПДФО суми
держпідтримки на будівництво
чи придбання доступного житла

ДПСУ у листі від 17.08.2012 р. № 1040/0/71-12/17-1117 нагадала, що в Україні діють дві бюджетні програми забезпечення громадян доступним житлом: «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» (КПКВК 2751190) та «Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов» (КПКВК 2751470).

Державна підтримка, яка реалізується в межах вищезазначених бюджетних програм у вигляді сплати за рахунок державних коштів 30 % вартості житла, або у вигляді здешевлення вартості іпотечних кредитів шляхом відшкодування частини процентів за кредитами, отриманими громадянами, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків.

Крім цього, ДПС повідомила, що з метою здійснення контролю за дотриманням платниками норм чинного законодавства відповідно до п.п. 165.1.34 Податкового кодексу України як документальне підтвердження участі в бюджетних програмах забезпечення доступним житлом обов’язковим є надання платником податків:

— у рамках реалізації бюджетної програми «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» — договору про обслуговування коштів для будівництва (придбання) доступного житла, укладеного між громадянином та регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» (далі — Фонд );

— у рамках реалізації бюджетної програми «Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов» — договору про надання часткової компенсації процентів, укладеного між громадянином, регіональним управлінням Фонду та банківською установою, якою надається іпотечний кредит.

Джерело: www.nibu.factor.ua

 

Визначено порядок проведення земельних торгів

Законом України від 05.07.2012 р. № 5077-VI унесено зміни до Земельного кодексу України від 25.10.2001 р. № 2768-III (далі — ЗКУ) щодо порядку проведення земельних торгів у формі аукціону.

Зазначеним Законом , зокрема, передбачено, що земельні торги проводяться у формі аукціону, за результатами проведення якого укладається договір купівлі-продажу, оренди, суперфіція, емфітевзису земельної ділянки з учасником (переможцем) земельних торгів, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку, що продається, або найвищу плату за користування нею, зафіксовану в ході проведення земельних торгів.

Продаж земельних ділянок державної чи комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіція, емфітевзису) здійснюється виключно на земельних торгах, крім випадків, встановлених ч. 2 і 3 ст. 134 ЗКУ.

Продаж земельних ділянок, що перебувають у приватній власності, або прав на них (оренди, суперфіція, емфітевзису) може здійснюватися на земельних торгах виключно з ініціативи власників земельної ділянки. У такому разі земельні торги регулюються положеннями ЗКУ, якщо інше не передбачено законом чи договором з виконавцем земельних торгів.

Крім того, Законом України від 05.07.2012 р. № 5077-VI урегульовано:

— загальні питання щодо здійснення земельних торгів;

— питання, пов’язані із добором земельних ділянок державної або комунальної власності та підготовкою лотів для продажу на земельних торгах;

— підготовку до проведення та порядок проведення аукціону;

— питання, пов’язані із встановленням результатів аукціону;

— порядок оприлюднення результатів земельних торгів.

Закон України від 05.07.2012 р. № 5077-VI набрав чинності 19.08.2012 р.

Джерело: www.nibu.factor.ua

 

Влада продовжила легалізацію «самобудів»

Легалізацію «самобудів» продовжено для об’єктів, побудованих до березня 2011 року. Про це 19 вересня на брифінгу повідомив голова інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю Олександр Рибак.

«Ураховуючи, що амністія діє до кінця 2012 року і не всі громадяни встигнуть скористатися спрощеними процедурами, ми виступили з пропозицією щодо продовження строку амністії, а також розширення часових меж для побудованих об’єктів. Тепер амністії підлягають об’єкти, побудовані до 12 березня 2011 року», — зазначив О. Рибак.

За словами голови ДАБК, під час кампанії з легалізації «самобудів» об’єктів, побудованих до 2009 року, під амністію потрапили 46 тис. сімей.

Також О. Рибак повідомив, що протягом січня — серпня 2012 року легально розпочато будівництво понад 68 тис. об’єктів. 98 % об’єктів будуються за декларативним принципом і 2 % — це об’єкти четвертої та п’ятої категорій складності.

Джерело: УНІАН

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі