Теми статей
Обрати теми

Новини і події

Редакція ББ
Новини

Затверджено загальний табель (перелік) статформ на 2013 рік

Наказом Державної служби статистики України від 28.12.2012 р. № 547 затверджено Загальний табель (перелік) форм державних статистичних спостережень на 2013 рік, що містить перелік форм державних статистичних спостережень: форм звітності, анкет, інших статистичних формулярів, необхідних для проведення державних статистичних спостережень (далі — форми).

Перелік форм структуровано відповідно до змісту. Для кожної форми відповідно до наказів про затвердження форм державних статистичних спостережень наводяться її найменування, індекс та періодичність і зазначається, хто і кому подає, та встановлюються строки подання.

З електронною версією цього табеля можна ознайомитися на веб-сторінці Держстату України за адресою: www.ukrstat.gov.ua. У наступному номері нашого видання шукайте паперовий варіант цього документа.

Наказ від 28.12.2012 р. № 547 набув чинності з 28 грудня 2012 року.

 

Декларацію з податку на прибуток підприємства
 слід подавати за новою формою

ДПСУ в листі від 31.12.2012 р. № 12918/0/71-12/15-1317 нагадала, що наказом Міністерства фінансів України від 05.12.2012 р. № 1281 (далі — наказ № 1281) затверджено зміни до таких форм податкових декларацій:

з податку на прибуток підприємства, затвердженої наказом Мінфіну від 28.09.2011 р. № 1213;

про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи, затвердженої наказом Мінфіну від 28.10.2011 р. № 1352;

з податку на прибуток банку, затвердженої наказом Мінфіну від 21.12.2011 р. № 1683;

з податку на доходи (прибуток) страховика, затвердженої наказом Мінфіну від 22.06.2012 р. № 759.

Цими змінами враховано положення Закону України від 05.07.2012 р. № 5083-VI щодо щомісячної сплати платниками податку на прибуток авансових внесків.

У листі податківці підкреслили: незважаючи на норми п. 46.4 Податкового кодексу України 1, вони рекомендують платникам податку подавати органам ДПС податкову декларацію за звітний (податковий) 2012 рік за формою з урахуванням доповнень, унесених наказом № 1281, оскільки ці зміни передбачають подання розрахунку щомісячних авансових внесків у складі річної податкової декларації.

1 Відповідно до цього пункту до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності з податкового періоду, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

 

Держпраці роз’яснює, які документи може вимагати інспектор
 з питань праці для проведення перевірки

Державна інспекція України з питань праці (далі — Держпраці) у листі від 16.10.2012 р. № 4014/21/01/01-12 роз’яснила, які документи може вимагати інспектор з питань праці для проведення перевірки.

Такими документами є документи, що підтверджують факти додержання або порушення вимог законодавства з питань праці (трудові книжки працівників, особові картки, книга обліку руху трудових книжок, заяви працівників про прийняття, переведення, звільнення тощо, накази про прийняття, переведення, переміщення, звільнення, відсторонення від роботи працівників, надання відпусток, установлення їм доплат, премій, надбавок, суміщення професій (посад), виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника, утримання коштів із заробітної плати, штатні розписи (розцінки), попередження працівників про скорочення штату або чисельності працівників, зміну істотних умов праці, табелі обліку робочого часу, відомості нарахування заробітної плати, документи, що підтверджують факт виплати заробітної плати, інші документи, які містять необхідну для перевірки інформацію), а також документи, що визначають статус роботодавця (статут, положення), повноваження керівника суб’єкта господарювання (контракт, наказ або розпорядження про призначення на посаду), установлюють трудовий розпорядок та умови праці (правила внутрішнього трудового розпорядку, колективний договір, положення про оплату праці, графіки відпусток).

Перелік документів, необхідних для проведення перевірки, а також необхідність надання пояснень посадовими особами суб’єкта господарювання визначаються інспектором з питань праці самостійно залежно від питань, що підлягають вивченню.

Також Держпраці звернула увагу, що інспектор з питань праці зобов’язаний унести припис про усунення виявлених порушень, навіть якщо в акті перевірки зазначено хоча б один факт порушення законодавства з питань праці.

Джерело: www.nibu.factor.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі