Теми статей
Обрати теми

Стосовно технічного обстеження, що проводиться під час технічної інвентаризації об’єктів нерухомості

Редакція ББ
Лист від 28.11.2012 р. № 8/17-710-12

Стосовно технічного обстеження, що проводиться під час технічної інвентаризації об’єктів нерухомості

 

Лист Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово­комунального господарства України від 28.11.2012 р. № 8/17­710­12

 

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово­комунального господарства України розглянуло звернення <…> про надання роз’яснення окремих положень законодавства у сфері містобудування і повідомляє.

Наказом Мінрегіону від 13.06.2012 р. № 304, заре­єстрованим в Мін’юсті 09.07.2012 р. за № 1132/21444 , внесені зміни до Порядку прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них, громадських будинків I та II категорій складності, які збудовані без дозволу на виконання будівельних робіт, і проведення технічного обстеження їх будівельних конструкцій та інженерних мереж, затвердженого наказом Мінрегіону від 24.06.2011 р. № 91 та зареєстрованого в Мін’юсті 11.07.2011 р. за № 830/19568 (далі — Порядок).

Згідно з внесеними змінами технічне обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж, індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, прибудов до них загальною площею до 300 квадратних метрів включно, господарських (присадибних) будівель і споруд, прибудов до них загальною площею до 100 квадратних метрів включно проводиться під час їх технічної інвентаризації з подальшою видачею технічного паспорта (пункт 2.7.1 Порядку).

Виконання технічної інвентаризації та оформлення технічного паспорта здійснюється у порядку та відповідно до вимог Інструкції про порядок проведення технічної інвентаризації об’єктів нерухомого майна, затвердженої наказом Державного комітету будівництва, архітектури ті житлової політики України від 24.05.2001 р. № 127, зареєстрованим у Мін’юсті 10.07.2001 р. за № 582/5773 (далі — Інструкція).

Технічній інвентаризації підлягають об’єкти всіх форм власності, розташовані на земельних ділянках (за окремими поштовими адресами), незалежно від того, побудовані вони за відповідно оформленими документами чи самочинно: будинки, включаючи прибудови та надбудови, громадські та виробничі будинки, господарські будівлі та споруди, а також вбудовані та окремо розташовані захисні споруди (пункт 3.1 Інструкції).

У всіх інших випадках технічне обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж проводиться відповідно до розділу 11 Порядку. За результатами технічного обстеження готується звіт за формою, наведеною у додатку 1 до Порядку, який скріплюється підписом виконавця, що його склав.

 

Заступник директора Департаменту державних програм
 та розвитку житлового будівництва
В. Височин

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі