Теми статей
Обрати теми

Квіти, квіти…

Редакція ББ
Стаття

Квіти, квіти…

 

Флоротерапія — найкрасивіше лікування. Замість ліків — квіти, що поповнюють енергію
або поглинають її надлишок та гармонізують стан пацієнта.

У результаті лікування квітами вдається приборкати стрес, тривогу, роздратування,
злість, сум, відчай, гнів, образу, паніку, занепокоєння, невпевненість у собі.
Адже саме негативні емоції лежать в основі практично всіх захворювань.

Емоції — першопричина

Дедалі частіше можна почути від медичних світил підтвердження постулату доктора Баха — негативні емоції викликають енергетичні порушення та є першопричиною захворювання. Постійно розширюється список хвороб (гіпертонія, бронхіальна астма, нейродерміт, виразкова хвороба та інші), сформованих переважно думками (читай — фантазіями) хворого, а не фізіологічними факторами. Руйнівні емоції первинні, а фізіологічні реакції організму та захворювання як наслідок — вторинні. Гормональна, вегетативна та ендокринна системи дають миттєву відповідь на руйнівні емоції, далі підключаються органи — маркери емоцій, а саме: страх — біологічний маркер шлунка та печінки.

На Сході хвороба традиційно розглядається як порушення балансу енергій в організмі. Відповідно варто лише гармонізувати простір навколо людини — і зникнуть душевні проблеми та захворювання на фізичному рівні.

 

Співзвучні душі

Натурфілософія вважає квітку вищою стадією розвитку рослини та втіленням енергетичного початку — викидаючи зів’ялий букет, ми позбавляємося проблем! Квітка діє як батарея, під час зростання акумулюючи енергію Сонця та Землі. При цьому кожній рослині притаманна своя енергетика. Зауважимо: кімнатні улюбленці в горщиках для флоротерапії не підходять — вони довічно приречені служити накопичувачами енергетики, а буде вона позитивною чи негативною, багато в чому залежить від вас. Але давайте відправимося до квіткового магазину.

Навіть побіжний погляд на квіти, не кажучи про подарунковий букет, викликає бурхливий емоційний сплеск. Тут, серед запашного моря фантастично­прекрасних форм та відтінків, ви зможете безпомилково вгадати свою квітку, що відповідає вашому настрою і стану здоров’я. Ви здивуєтеся, але основ­ним критерієм у цьому методі є колір, а не сорт рослини. Червона троянда має захопливу та чуттєву енергетику, насичена темно­червона — важчу енергетику, а білі троянда, півонія чи хризантема на стан пацієнта діятимуть однаково.

Зберіть у лісі або купіть букетик пролісків… Синя квіточка — не лише передвісник сонячного літа, а й потужний захист особистого простору від агресивності та напруги колег або домочадців! Зверніть увагу: у приймальнях найчастіше стоять білі квіти, що нейтралізують негатив, або квіти пастельних відтінків, що налаштовують на мінорний лад. Сума, витрачена на букет, не має значення, квіти вибираються трепетною душею секретарки.

 

Принципи флоротерапії

Лікування, точніше енергетичне коригування стану здоров’я пацієнта, має низку нескладних правил. Флоротерапевт може поставити діагноз і судити про хід лікування виходячи з букета, зібраного пацієнтом. Фахівець коригує букет, додаючи «правильні» та видаляючи «неправильні» квіти. Основний момент: холодні тони та відтінки (білі, блакитні, фіолетові) кольорів гасять збудження та розслабляють, теплі (помаранчевий, жовтий, бордовий, червоний) — підвищують тонус. При цьому вважається, що холодні тони пов’язані з енергією голови, теплі — з енергією тіла.

Для лікування придатні лише квіти з пелюстками природного забарвлення. Крім кольору, важливу роль відіграє «доза лікарського препарату» — починають з однієї зрізаної квітки, бажано бутона. Поступово збільшують кількість рослин, дотримуючись відстані близько 1 м між рослинами та людиною, стежачи за тим, щоб квітка постійно перебувала в полі зору пацієнта.

 

Ліліанна Семенюта

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі