Теми статей
Обрати теми

Як відкликати заяву про реєстрацію бази персональних даних «Працівники»

Редакція ББ
Відповідь на запитання

Як відкликати заяву про реєстрацію бази персональних даних «Працівники»

 

Реєструвати бази персональних даних працівників стало не обов’язковим у зв’язку з набуттям чинності Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про захист персональних даних» від 20.11.2012 р. № 5491-VI. Також це підтвердила Державна служба України з питань захисту персональних даних, розмістивши на своєму сайті zpd.gov.ua зразок листа про відкликання заяви про реєстрацію БПД.

 

Багато які суб’єкти господарювання або вже зареєстрували базу персональних даних «Працівники» («Співробітники»), або, принаймні, подали заяву про таку реєстрацію, але свідоцтво про реєстрацію ще не отримали.

Сумніви з приводу того, чи варто відкликати раніше подану заяву про реєстрацію бази персональних даних «Працівники», пов’язані з побоюваннями: чи не накладає власне факт реєстрації додаткові зобов’язання. Поспішаємо заспокоїти. На суб’єктів господарювання, які не зареєстрували базу персональних даних «Працівники», та суб’єктів, які таку реєстрацію пройшли, законодавством про захист персональних даних покладено однакове коло обов’язків. Утім, сама Державна служба України з питань захисту персональних даних (ДСЗПД) визнає можливість відкликати заяву про реєстрацію бази персональних даних «Працівники» чи іншої бази даних, ведення якої пов’язане з трудовими відносинами (див. http://zpd.gov.ua/dszpd/uk/publish/article/49611), і навіть пропонує приклад заповнення такої заяви.

 


Від: володілець персональних даних (заявник)

(поштова адреса)

________________ № __________

Кому: Державна служба України з питань захисту персональних даних

вул. Марини Раскової, 15, м. Київ, Україна, 02660

У зв’язку з набранням чинності 20.12.2012 р. Законом України від 20.11.2012 р. № 5491-VI «Про внесення змін до Закону України «Про захист персональних даних» просимо Вас не реєструвати базу(и) персональних даних. Для пошуку заяви надаємо такий перелік інформації:

1. Найменування володільця персональних даних, наприклад ТОВ «Мрія» або Пилипенко Микола Сергійович.

2. Код ЄДРПОУ/Реєстраційний номер облікової картки платника податків — володільця персональних даних.

3. Вихідна дата і номер поданої заяви про реєстрацію бази персональних даних.

4. Найменування бази персональних даних, зазначені в заяві, наприклад База персональних даних «Працівники».

5. Адреса електронної пошти/Контактний телефон.

 

* Усі пункти є обов’язковими для заповнення.


 

Однак зауважимо, що ті заяви, які вже перебувають на стадії обробки працівниками ДСЗПД, на сьогодні відкликати неможливо. За результатами їх розгляду володільцю бази персональних даних буде надіслано свідоцтво про державну реєстрацію відповідної бази персональних даних або лист ДСЗПД про відмову в державній реєстрації бази персональних даних з метою подальшого доопрацювання відповідної заяви володільцем бази персональних даних.

 

Ольга Підгірна

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі