Нормативний акт Порядок списання об’єктів державної власності

Списання майна, що перебуває на балансі господарських організацій і не увійшло до їх статутного капіталу

Редакції
Зміни документа за роками
Друк
Автор : Кабінет Міністрів України

15. Списання майна, що перебуває на балансі господарських організацій і не увійшло до їх статутного капіталу (у тому числі у процедурах банкрутства), здійснюється з ініціативи господарської організації, якою обліковується таке майно, чи суб’єкта управління. Списання такого майна здійснюється за рішенням відповідного суб’єкта управління з урахуванням наявних договірних зобов’язань щодо такого майна.

16. Господарською організацією в обов’язковому порядку включаються до складу комісії представники суб’єкта управління та інші фахівці, залучені суб’єктом управління відповідно до пункту 11 цього Порядку.

17. Для отримання згоди на списання майна господарська організація подає суб’єкту управління разом із зверненням документи, зазначені у підпунктах 1–7 пункту 6 цього Порядку.

У разі коли списання майна потребує погодження з державним органом приватизації за місцезнаходженням суб’єкта господарювання, господарська організація подає зазначені документи відповідному органу приватизації.

18. Суб’єкт управління, державний орган приватизації за місцезнаходженням суб’єкта господарювання розглядають подані документи відповідно до пунктів 6–8 цього Порядку.

19. Прийняття суб’єктом управління рішення про надання згоди на списання майна є підставою для укладення між суб’єктом управління та господарською організацією договору про списання майна з визначенням умов його списання, проект якого суб’єкт управління надсилає протягом трьох робочих днів господарській організації.

Примірна форма договору про списання майна затверджується Фондом державного майна.

20. Суб’єкт управління здійснює контроль за виконанням умов договору про списання майна, а у разі їх порушення вживає відповідних заходів та приймає згідно із законодавством відповідне рішення щодо використання оборотних та необоротних активів, отриманих в результаті списання майна.

Реклама
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі