Нормативний акт Порядок списання об’єктів державної власності

Особливості списання орендованого майна

Друк
Автор : Кабінет Міністрів України

33. Списання орендованого майна здійснюється орендарем за наявності згоди орендодавця та погодження суб’єкта управління, з яким погоджувалася передача майна в оренду (іншого органу державної влади, якому Кабінетом Міністрів України передані повноваження з управління орендованим майном, зокрема у разі припинення такого суб’єкта управління) (далі — суб’єкт управління орендованим майном), за умови, що списання такого майна передбачене договором оренди.

34. Орендарем в обов’язковому порядку включаються до складу комісії представники державних органів приватизації за місцем розташування орендованого майна та інші фахівці, залучені орендодавцем відповідно до пункту 11 цього Порядку.

35. Для отримання згоди орендодавця на списання орендованого майна орендар подає:

1) документи, зазначені у підпунктах 1–10 пункту 6 цього Порядку, та довідку щодо використання суми нарахованої амортизації;

2) пропозиції щодо визначення умов списання орендованого майна;

3) погодження суб’єкта управління орендованим майном.

Документи, зазначені у підпунктах 1–8 пункту 6 цього Порядку, а також інші документи, які готуються безпосередньо орендарем, підписуються (затверджуються) керівником орендаря.

У разі потреби орендодавець може у 10-денний строк з дати надходження зазначених документів затребувати додаткові документи, необхідні для прийняття рішення (зокрема, технічні паспорти, витяги з реєстрів, висновки спеціалізованих організацій, договори (проекти договорів).

Рішення про надання чи відмову в наданні згоди на списання орендованого майна приймається орендодавцем відповідно до цього Порядку протягом 25 робочих днів з дати надходження до орендодавця у повному обсязі документів, передбачених цим пунктом.

36. Для отримання погодження суб’єкта управління орендованим майном орендар подає документи, передбачені підпунктами 1–2 пункту 35 цього Порядку, та проект договору.

Суб’єкт управління орендованим майном протягом 15 робочих днів з дати надходження зазначених документів у повному обсязі приймає відповідно до цього Порядку рішення про погодження чи відмову в погодженні списання орендованого майна.

Рішення про погодження чи відмову в погодженні списання орендованого майна надсилається суб’єктом управління орендованим майном у формі листа.

37. Списання орендованого майна, нарахована амортизація на яке становить менш як 100 відсотків, здійснюється за умови донарахування орендарем амортизації на це майно. Сума нарахованої та невикористаної амортизації на таке майно використовується на придбання основних засобів, які включаються до складу орендованого майна.

38. Витрати на списання орендованого майна включаються до складу витрат орендаря, якщо інше не передбачено договором оренди.

39. Списання орендованого майна здійснюється орендарем на підставі договору про списання орендованого майна, примірна форма якого затверджується Фондом державного майна.

Договір про списання орендованого майна укладається між орендарем та орендодавцем за умови його погодження із суб’єктом управління орендованим майном.

Орендодавець протягом п’яти робочих днів з дня прийняття рішення про надання згоди на списання орендованого майна надсилає проект договору про списання орендованого майна орендарю.

Орендар після погодження зазначеного проекту договору із суб’єктом управління орендованим майном подає підписаний ним проект договору орендодавцю.

Орендодавець протягом п’яти робочих днів з дня надходження погодженого із суб’єктом управління орендованим майном і підписаного орендарем проекту договору про списання орендованого майна підписує такий договір та надсилає його орендарю для виконання.

40. Кошти, що надійшли від списання орендованого майна, спрямовуються до державного бюджету.

Необоротні активи, отримані в результаті списання орендованого майна, включаються до складу орендованого майна, а оборотні активи використовуються відповідно до законодавства.

Непридатні для використання вузли, деталі, матеріали та агрегати оприбутковуються як вторинна сировина (металобрухт тощо) і реалізуються орендарем в установленому порядку на електронних аукціонах.

41. Списання орендованого майна та перерахування коштів, що надійшли від списання такого майна, відповідно до умов договору про списання орендованого майна є підставою для виключення такого майна із складу орендованого відповідно до законодавства з питань оренди державного майна.

Переоцінка об’єктів оренди (єдиних (цілісних) майнових комплексів державних підприємств, організацій (їх структурних підрозділів) проводиться лише у випадках, передбачених Законом України «Про оренду державного та комунального майна».

Орендодавець здійснює контроль за виконанням умов договору про списання орендованого майна, а у разі їх порушення вживає відповідних заходів згідно із законодавством.

Реклама
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі