Матеріально-технічна база малого виробництва виноробної продукції включає:
земельні ділянки, що належать суб’єкту господарювання на підставі будь-якого речового права, визначеного законодавством України, на яких суб’єкт господарювання вирощує плоди, ягоди, виноград, а також розміщує товарну пасіку;
відокремлені нежитлові приміщення (цехи, підвали, ангари), призначені для здійснення господарської діяльності, що належать суб’єкту господарювання на підставі будь-якого речового права, визначеного законодавством України;
власну або залучену на договірних засадах акредитовану відповідно до законодавства лабораторію для проведення робіт з перевірки якості та безпечності вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових;
обладнання для виробництва та розливу в споживчу тару вин виноградних, вин плодово-ягідних, напоїв медових, а саме забезпечення:
зважування плодів, ягід, винограду, меду;
подрібнення, пресування плодів, ягід, винограду;
відстоювання сусла з плодів, ягід, винограду, меду;
бродіння сусла з плодів, ягід, винограду, меду;
обробки виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних, медових;
зберігання або витримки виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних, напоїв медових;
розливу вин плодово-ягідних, виноградних, напоїв медових у споживчу тару;
контролю температури на етапах виробництва та зберігання;
санітарної обробки технологічного обладнання, винопроводів та інвентарю згідно з вимогами законодавства.
Переробку плодів, ягід, винограду, виготовлення, зберігання та обробку виноматеріалів плодово-ягідних, виноградних та/або медових проводять з використанням типового обладнання і технологічних ємностей, виготовлених із корозійностійких матеріалів, відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції визначаються цим Законом.
Форма декларації, порядок її подання та реєстрації визначаються Кабінетом Міністрів України.