• Друк
  • Шрифт
  • Колір фону
  • В розробці
1/5

Додаток 1 до Порядку проведення індексації грошових доходів населення

Приклад обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації


Індекс споживчих цін, відсотків

Величина приросту індексу споживчих цін для проведення індексації, відсотків

до попереднього місяця (за даними Держкомстату)*

для визначення порогу індексації

2003 рік




Січень

101,5



Лютий

100,8



Березень

100,7

100,7


Квітень

101,4

102,1


Травень

100,6

100,6


Червень

100,1

100,7

2,1

Липень

98,6

99,3

2,1

Серпень

99,8

99,1

2,1

Вересень

100,3

99,4

2,1

Жовтень

100,3

99,7

2,1

Листопад

100,4

100,1

2,1

Грудень

101,4

101,5

2,1

2004 рік




Січень

100,8

100,8

2,1

Лютий

101

101,8

3,6

____________  * Індекси споживчих цін умовні.

 

1. Індекс споживчих цін для визначення порогу індексації обчислюється шляхом множення місячних індексів споживчих цін починаючи з березня 2003 р. — місяця опублікування Закону України від 6 лютого 2003 р. № 491-IV.

Розрахунок індексу споживчих цін:

за березень — квітень — 102,1 = 1,007 х 1,014 х 100.

Починаючи з травня індекс споживчих цін для визначення наступного перевищення порогу індексації для проведення подальшої індексації обчислюється наростаючим підсумком;

за травень — грудень — 101,5 = 1,006 х 1,001 х 0,986 х 0,998 х 1,003 х 1,003 х 1,004 х 1,014 х 100.

2. Величина приросту індексу споживчих цін для проведення індексації становить:

у червні 2003 р. — січні 2004 р. — 2,1 відсотка = 102,1 – 100;

у лютому 2004 р. — 3,6 відсотка = 1,021 х 1,015 х 100 – 100.