Нормативний акт Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності (закон)

Стаття 5. Прийняття рішень про передачу об’єктів комунальної власності у державну власність

Друк
Автор : Верховна Рада України

1. Передача об’єктів з комунальної у державну власність здійснюється за рішенням:

сільських, селищних, міських, районних у містах рад — щодо об’єктів права комунальної власності відповідних територіальних громад;

районних, обласних рад — щодо об’єктів права спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст, що перебувають в управлінні районних, обласних рад.

2. Передача об’єктів з комунальної у державну власність здійснюється за наявності згоди на передачу Кабінету Міністрів України — щодо об’єктів, визначених в абзацах другому, третьому та п’ятому частини першої статті 2 цього Закону, або органів, уповноважених управляти державним майном, — щодо окремого індивідуально визначеного майна підприємств (крім нерухомого майна).

3. Пропозиції щодо передачі об’єктів з комунальної у державну власність, на яку потрібна згода Кабінету Міністрів України, погоджуються з органом, уповноваженим управляти державним майном, до сфери управління якого пропонується передати об’єкт, а також погоджуються відповідно до абзаців третього — п’ятого частини третьої статті 4 цього Закону.

4. Пропозиції щодо передачі об’єктів з комунальної у державну власність, яка здійснюється без надання згоди Кабінетом Міністрів України, погоджуються відповідно до абзаців другого, п’ятого і шостого частини третьої статті 4 цього Закону, а також з центральним органом виконавчої влади з питань економічної політики та центральним органом виконавчої влади з питань фінансової політики.

5. Порядок подання та розгляду пропозицій щодо передачі об’єктів з комунальної у державну власність визначається Кабінетом Міністрів України.

Реклама
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі