№4

Бюджетная бухгалтерия, январь, 2023/№ 4 Другие номера журнала ›
  • Обліково-розпорядчі документи — 2023: що змінюємо? Наказ про облікову політику та положення про організацію бухгалтерського обліку — вкрай важливі розпорядчі документи для кожної бюджетної установи. Але час від часу виникає потреба в їх коригуванні. Як-от цього року. Так, у 2023 році доведеться внести зміни до цих документів. А які саме норми згаданих документів слід оновити, читайте у нашому матеріалі.
  • Застосування КЕКВ: актуальні запитання Бюджетні установи планують і проводять усі видатки за відповідними КЕКВ. Цього разу розглянемо запитання наших читачів щодо застосуванні КЕКВ для сплати абонплати, вивозу твердих побутових відходів та оплати експертизи проєктно-кошторисної документації. При цьому у питаннях обрання КЕКВ традиційно керуємося Інструкцією № 333* та виходимо з економічної суті платежу.
  • Зареєстровані, але не оплачені зобов’язання за кошти залишку освітньої субвенції За результатами відкритих торгів уклали договір з постачальником на закупівлю комп’ютерної техніки за кошти залишку освітньої субвенції. Наприкінці 2022 року зареєстрували в Казначействі зобов’язання та подали платіжки. Проте оплата не пройшла, а кошти залишку освітньої субвенції з нашого рахунку було перераховано до держбюджету. Ані фінвідділ, ані орган Казначейства не пояснюють, чому в нас забрали ці кошти. Як бути в такій ситуації?
  • Застосовуємо нові форми для обліку запасів Мінфін наказом № 431* затвердив форми документів для обліку та списання запасів бюджетними установами. Розглянемо нововведення, які приніс наказ № 431 у порядку оформлення операції з запасами.
  • Повернення залишків освітньої субвенції до держбюджету Чи повертає фінуправління залишок освітньої субвенції 2022 року в держбюджет? Якщо повертає, то на якій підставі?
  • 20-ОПП та новий договір оренди: думка податківців Нещодавно податківці видали нову порцію роз’яснень щодо подання ф. № 20-ОПП при передачі в оренду нерухомого майна. Розглянемо, що цікавого в цьому роз’ясненні можуть знайти для себе бюджетні установи.
  • Оголошуємо закупівлю: з ПДВ чи без? Бюджетна установа планує розпочати відкриті торги. Як правильно зазначати очікувану вартість в оголошенні: з урахуванням ПДВ чи без? Чи взагалі це не має значення, якщо установа — неплатник ПДВ?
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше