№4

Бюджетна бухгалтерія, січень, 2023/№ 4 Інші номери журналу ›
  • Обліково-розпорядчі документи — 2023: що змінюємо? Наказ про облікову політику та положення про організацію бухгалтерського обліку — вкрай важливі розпорядчі документи для кожної бюджетної установи. Але час від часу виникає потреба в їх коригуванні. Як-от цього року. Так, у 2023 році доведеться внести зміни до цих документів. А які саме норми згаданих документів слід оновити, читайте у нашому матеріалі.
  • Застосування КЕКВ: актуальні запитання Бюджетні установи планують і проводять усі видатки за відповідними КЕКВ. Цього разу розглянемо запитання наших читачів щодо застосуванні КЕКВ для сплати абонплати, вивозу твердих побутових відходів та оплати експертизи проєктно-кошторисної документації. При цьому у питаннях обрання КЕКВ традиційно керуємося Інструкцією № 333* та виходимо з економічної суті платежу.
  • Зареєстровані, але не оплачені зобов’язання за кошти залишку освітньої субвенції За результатами відкритих торгів уклали договір з постачальником на закупівлю комп’ютерної техніки за кошти залишку освітньої субвенції. Наприкінці 2022 року зареєстрували в Казначействі зобов’язання та подали платіжки. Проте оплата не пройшла, а кошти залишку освітньої субвенції з нашого рахунку було перераховано до держбюджету. Ані фінвідділ, ані орган Казначейства не пояснюють, чому в нас забрали ці кошти. Як бути в такій ситуації?
  • Застосовуємо нові форми для обліку запасів Мінфін наказом № 431* затвердив форми документів для обліку та списання запасів бюджетними установами. Розглянемо нововведення, які приніс наказ № 431 у порядку оформлення операції з запасами.
  • Повернення залишків освітньої субвенції до держбюджету Чи повертає фінуправління залишок освітньої субвенції 2022 року в держбюджет? Якщо повертає, то на якій підставі?
  • 20-ОПП та новий договір оренди: думка податківців Нещодавно податківці видали нову порцію роз’яснень щодо подання ф. № 20-ОПП при передачі в оренду нерухомого майна. Розглянемо, що цікавого в цьому роз’ясненні можуть знайти для себе бюджетні установи.
  • Оголошуємо закупівлю: з ПДВ чи без? Бюджетна установа планує розпочати відкриті торги. Як правильно зазначати очікувану вартість в оголошенні: з урахуванням ПДВ чи без? Чи взагалі це не має значення, якщо установа — неплатник ПДВ?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі