№10

Бюджетная бухгалтерия, март, 2023/№ 10 Другие номера журнала ›
  • Токени — не обов’язкові, але НЕ для всіх У питанні необхідності застосування токенів платниками податків остаточно поставлено крапку завдяки прийняттю Закону № 2918*. Які саме новації чекають на платників податків та чи стосуються вони бюджетних установ, читайте у нашому матеріалі.
  • Отримання благодійної допомоги місцевими радами: за яким КПКВК? За яким КПКВК місцева рада має право отримати благодійну допомогу? Чули, що за КПКВК 0150 органи місцевого самоврядування отримувати благодійну допомогу не можуть. Чи дійсно це так?
  • Встановлюємо систему відеоспостереження в орендованому приміщенні Як оплатити встановлення системи відеоспостереження в орендованому приміщенні? Та як правильно показати цю операцію в бухобліку орендаря?
  • Об’єкт не введено в експлуатацію: як передати/прийняти? Бюджетна установа має на балансі протигази, які зберігаються на складі та не передані в експлуатацію. Згідно з розпорядженням міської ради ми повинні передати це майно іншій установі. Передачу оформлено як операцію з внутрішнього переміщення. Чи може установа передати активи, не введені в експлуатацію? Чи все ж таки ми маємо їх увести в експлуатацію, а потім передати? Як показати такі операції в обліку обом установам?
  • Прямі договори від 100 тис. грн: коли можна укладати? Наразі постановою № 1178* змінено перелік випадків, коли замовники можуть укладати прямі договори про закупівлю товарів та послуг вартістю понад 100 тис. грн, послуг з поточного ремонту — понад 200 тис. грн та робіт — понад 1,5 млн грн. Розглянемо ці випадки детальніше в нашому матеріалі.
  • Видатки в умовах воєнного стану: черговість здійснення До вашої уваги чергова порція запитань-відповідей про можливості та черговості проведення видатків в умовах воєнного стану. Цього разу розглянемо, у яку чергу можна здійснювати видатки на навчання з охорони праці, оренду сміттєвого контейнера, виготовлення меморіальних стендів та послуги еквайрингу.
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше