№43

Бюджетная бухгалтерия, ноябрь, 2023/№ 43 Другие номера журнала ›
  • Норми витрат палива скасовано: як діяти? Мінінфраструктури своїм наказом № 1011* визнало Норми № 43** такими, що втратили чинність. Цим документом було затверджено норми витрат палива та мастильних матеріалів на автомобільному транспорті. З’ясуємо, чим наразі слід керуватися бюджетним установам під час списання палива?
  • Новації у сфері відряджень: вивчаємо разом Нещодавно Мінфін підготував чергові зміни у сфері відряджень. Так, наказом № 560* та наказом № 608** були внесені зміни до Інструкції № 59***. Одразу зауважимо, що змін чимало. Тож нумо розбиратися з ними разом.
  • Надання освітніх послуг: як бути з ПДВ? Дошкільний заклад освіти — платник ПДВ надає платні освітні послуги та отримує плату за харчування дітей. Такі послуги звільнені від оподаткування ПДВ. Як вести податковий облік ПДВ: формувати податковий кредит та нараховувати податкові зобов’язання? Як показати в бухобліку такі операції?
  • Чи можна здати в оренду приміщення бібліотеки? Чи може відділ освіти здати в оренду іншій бюджетній установі два кабінети приміщення бібліотеки, які знаходяться на балансу відділу освіти?
  • Надання освітніх послуг: які ПН складати? Дошкільний заклад освіти — платник ПДВ надає платні освітні послуги та отримує плату за харчування дітей. Такі послуги звільнені від оподаткування ПДВ. Як та коли складати податкові накладні (далі — ПН) у разі надання таких послуг? Також установа отримує від постачальників продукти харчування та оплачує комунальні послуги. Суми ПДВ, сплачені постачальникам, відносимо до податкового кредиту (далі — ПК). Чи необхідно у такому разі закладу застосовувати п. 198.5 ПКУ та оформлювати ПН?
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше