№43

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2023/№ 43 Інші номери журналу ›
  • Норми витрат палива скасовано: як діяти? Мінінфраструктури своїм наказом № 1011* визнало Норми № 43** такими, що втратили чинність. Цим документом було затверджено норми витрат палива та мастильних матеріалів на автомобільному транспорті. З’ясуємо, чим наразі слід керуватися бюджетним установам під час списання палива?
  • Новації у сфері відряджень: вивчаємо разом Нещодавно Мінфін підготував чергові зміни у сфері відряджень. Так, наказом № 560* та наказом № 608** були внесені зміни до Інструкції № 59***. Одразу зауважимо, що змін чимало. Тож нумо розбиратися з ними разом.
  • Надання освітніх послуг: як бути з ПДВ? Дошкільний заклад освіти — платник ПДВ надає платні освітні послуги та отримує плату за харчування дітей. Такі послуги звільнені від оподаткування ПДВ. Як вести податковий облік ПДВ: формувати податковий кредит та нараховувати податкові зобов’язання? Як показати в бухобліку такі операції?
  • Чи можна здати в оренду приміщення бібліотеки? Чи може відділ освіти здати в оренду іншій бюджетній установі два кабінети приміщення бібліотеки, які знаходяться на балансу відділу освіти?
  • Надання освітніх послуг: які ПН складати? Дошкільний заклад освіти — платник ПДВ надає платні освітні послуги та отримує плату за харчування дітей. Такі послуги звільнені від оподаткування ПДВ. Як та коли складати податкові накладні (далі — ПН) у разі надання таких послуг? Також установа отримує від постачальників продукти харчування та оплачує комунальні послуги. Суми ПДВ, сплачені постачальникам, відносимо до податкового кредиту (далі — ПК). Чи необхідно у такому разі закладу застосовувати п. 198.5 ПКУ та оформлювати ПН?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі