№18/1

Оплата труда, сентябрь, 2015/№ 18/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Стажування студента в установі: рука допомоги молодому спецу Який працівник потрібен установі? Гадати не треба — достатньо поглянути на оголошення. Комплект ділових якостей майже у всіх стандартний, а родзинка — наявність досвіду. На жаль, молоді спеціалісти, які тільки вчора вийшли за ворота навчальних закладів, здебільшого не можуть похизуватися практичними навиками. Як їм бути в умовах жорсткої конкуренції на ринку праці? Як варіант — пройти стажування в установі. Існують роботодавці, що приймають студентів (учнів) для їх наочного ознайомлення з обраною професією. Нормотворці не залишилися осторонь — вони прописали процедуру стажування зеленого спеца в установі. Що треба знати роботодавцю, який підписався під стажуванням молоді? Не гортайте нормативку — читайте статтю!
  • Наука та труд добрі плоди дають: надаємо навчальні відпустки працівникам Тяга до нових знань — відмінна риса для працівника. Добре, коли вона проявляється не тільки на словах, а й на ділі. Співробітник працює і паралельно здобуває знання у навчальному закладі? Йому так важлива підтримка роботодавця! Справа тут навіть не у фінансах — працівнику, який навчається на совість, катастрофічно не вистачає вільного часу для «гризіння граніту наук». А ось адміністрація установи повинна викроїти «вікно» для навчання у робочому процесі працівника. Адже власне для цих цілей у трудовому законодавстві передбачена навчальна відпустка. Що треба знати для її оформлення? Напередодні сесій у заочників і вечірників ділимось із вами усіма премудростями із надання навчальної відпустки працівникам.
  • Працівник демобілізувався: коли мобперіод — «козир» у підрахунку стажу Демобілізовані працівники повертаються до виконання своїх посадових обов’язків у роботодавця — це факт*. Їх трудове життя входить у звичну колію. Разом із тим перед бухгалтером можуть постати непрості запитання, пов’язані із визначенням розміру різних трудооплатних гарантій для вчорашніх бійців. Право на використання багатьох із таких гарантій напряму залежить від стажу — тож без допомоги кадровика тут не обійтись. Як відгукнеться мобперіод на різних видах стажу працівника, які впливатимуть на розміри багатьох законодавчих гарантій? Давайте вивчати.
  • Додаткова відпустка учасникам бойових дій & Додаткова «чорнобильська» відпустка: комбінація допустима У нашій установі працює працівник, який має посвідчення особи, постраждалої внаслідок Чорнобильської катастрофи, категорії 2. Нещодавно він надав до установи посвідчення учасника бойових дій. Чи можна цьому працівнику надати додаткову відпустку як учаснику бойових дій і додаткову відпустку як працівнику-чорнобильцю?
  • Догляд за хворою тіткою: чи може працівник оформити відпустку «за свій рахунок» Працівник нашої установи надав медичний висновок, у якому йдеться про необхідність у сторонньому догляді особи. Працівник стверджує, що ця особа — його тітка (сестра матері). На підставі такого документа він бажає скористатися відпусткою без збереження зарплати. Чи зобов’язана адміністрація установи задовольнити його прохання, адже йдеться про догляд за тіткою, а не за дружиною або дітьми?
  • Святкуємо вперше День захисника України: працеоплатне попурі Працівник іде у щорічну відпустку з 05.10.2015 р. тривалістю 14 календарних днів. На період такої відпустки припадає святковий день — День захисника України. Чи подовжувати щорічну відпустку у такому випадку? Як це відобразити у наказі про надання цієї відпустки? Які оплатні тонкощі треба знати?
  • Як контролювати роботу працівників «Довіряй, але перевіряй», — стверджує народна мудрість. Функція контролю, покладена на керівника, часто сприймається його підлеглими або ним самим як тягар. Контролю то занадто багато, і працівники не можуть навіть зітхнути, а керівник панькається з ними як з дітьми, то його занадто мало, і персонал розперізується, а завдання не вирішуються. Як контролювати роботу працівників ефективно — ви дізнаєтеся з цієї статті.
  • Що робити, якщо робити нічого не хочеться: самомотивація Ранок… «Ех, не хочеться прокидатися, їхати на роботу, братися до цієї купи справ. І з якого боку до неї підійти?» — так починають день деякі знайомі. «Ура! Новий день настав, зараз проїдуся сповненим руху містом і візьмуся до своєї улюбленої роботи — у мене стільки ідей!» — так кажуть інші. Гадаєте, між ними прірва? У них кардинально різні життєві ситуації? Навряд… Мабуть, справа тут — у точці зору, в тому, як вони дивляться на світ, як поводяться зі своїми бажаннями. Хочете не тільки хотіти, а й робити охоче? Тоді принципи самомотивації — для вас!
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у жовтні 2015 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше