№16/1

Оплата труда, август, 2017/№ 16/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Виправляємо у трудовій книжці неправильні або неточні записи Попри усі заяви нормотворців про скасування трудової книжки, зараз вона, як і раніше, залишається важливим трудовим документом про трудовий шлях працівника. А тому роботодавець має не допустити «ляпи» у цьому трудолітописі. Ви або ваш працівник виявили помилку після внесення запису до трудової книжки? Не засмучуйтеся. Це справа виправна. У цій статті ми розповімо вам, як саме виправляють неправильні або неточні записи у трудовій книжці. Читайте уважно!
  • Робота за сумісництвом: як унести запис до трудової книжки Як унести запис до трудової книжки працівника про період його роботи за сумісництвом (з дати прийняття по дату звільнення)?
  • Період «мобілізаційної» військової служби: чи вносити запис про це до трудової книжки Майстер виробничого навчання коледжу проходив військову службу за призовом під час мобілізації з 12.01.2015 р. по 13.10.2016 р. Цей працівник повернувся до роботи в жовтні 2016 року, має посвідчення учасника бойових дій. Зараз вказаний майстер виробничого навчання звернувся до відділу кадрів коледжу з проханням внести до його трудової книжки запис про проходження ним військової служби за призовом під час мобілізації. Чи необхідно задовольнити таке прохання працівника?
  • Визначаємо тривалість робочого тижня для працівників клініко-діагностичної лабораторії Якою має бути тривалість робочого тижня працівників клініко-діагностичної лабораторії центру служби крові, що проводять діагностичні дослідження серологічним та молекулярно-генетичним методом на віруси ВІЛ, гепатитів В і С та сифіліс? Чи необхідно проводити атестацію робочих місць цих працівників?
  • З «декрету» вийшла основна працівниця: як «розпрощатися» з декретницею на її місці В установі на час перебування працівниці у відпустці для догляду за дитиною до 3 років прийнята інша співробітниця за строковим трудовим договором. Зараз працівниця, оформлена за строковим трудовим договором, також перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. Основна працівниця приступає до роботи 30.08.2017 р. у зв’язку із закінченням соцвідпустки для догляду за дитиною до 3 років. Чи маємо ми право звільнити працівницю, яка прийнята за строковим трудовим договором на місце основної працівниці і перебуває в «декреті»?
  • Працівниця на «декретному» місці збирається у відпустку у зв’язку із вагітністю та пологами: як бути В установі з 21.09.2016 р. працівниця перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. На її місце прийнято іншу працівницю за строковим трудовим договором на строк до дня фактичного виходу на роботу основної працівниці, яка знаходиться у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. Зараз працівниця, працевлаштована за строковим трудовим договором, вагітна. Вона надала лікарняний лист, згідно з яким цій працівниці має бути надано відпустку у зв’язку із вагітністю і пологами з 28.08.2017 р. Чи маємо ми оформити цій працівниці відпустку у зв’язку із вагітністю та пологами із виплатою допомоги по вагітності і пологам, а згодом надати і відпустку для догляду за дитиною до 3 років, адже жінка працює на місці основної працівниці — декретниці?
  • Перелік професійних свят і пам’ятних дат у вересні 2017 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше