№16/1

Оплата праці, серпень, 2017/№ 16/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Виправляємо у трудовій книжці неправильні або неточні записи Попри усі заяви нормотворців про скасування трудової книжки, зараз вона, як і раніше, залишається важливим трудовим документом про трудовий шлях працівника. А тому роботодавець має не допустити «ляпи» у цьому трудолітописі. Ви або ваш працівник виявили помилку після внесення запису до трудової книжки? Не засмучуйтеся. Це справа виправна. У цій статті ми розповімо вам, як саме виправляють неправильні або неточні записи у трудовій книжці. Читайте уважно!
  • Робота за сумісництвом: як унести запис до трудової книжки Як унести запис до трудової книжки працівника про період його роботи за сумісництвом (з дати прийняття по дату звільнення)?
  • Період «мобілізаційної» військової служби: чи вносити запис про це до трудової книжки Майстер виробничого навчання коледжу проходив військову службу за призовом під час мобілізації з 12.01.2015 р. по 13.10.2016 р. Цей працівник повернувся до роботи в жовтні 2016 року, має посвідчення учасника бойових дій. Зараз вказаний майстер виробничого навчання звернувся до відділу кадрів коледжу з проханням внести до його трудової книжки запис про проходження ним військової служби за призовом під час мобілізації. Чи необхідно задовольнити таке прохання працівника?
  • Визначаємо тривалість робочого тижня для працівників клініко-діагностичної лабораторії Якою має бути тривалість робочого тижня працівників клініко-діагностичної лабораторії центру служби крові, що проводять діагностичні дослідження серологічним та молекулярно-генетичним методом на віруси ВІЛ, гепатитів В і С та сифіліс? Чи необхідно проводити атестацію робочих місць цих працівників?
  • З «декрету» вийшла основна працівниця: як «розпрощатися» з декретницею на її місці В установі на час перебування працівниці у відпустці для догляду за дитиною до 3 років прийнята інша співробітниця за строковим трудовим договором. Зараз працівниця, оформлена за строковим трудовим договором, також перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. Основна працівниця приступає до роботи 30.08.2017 р. у зв’язку із закінченням соцвідпустки для догляду за дитиною до 3 років. Чи маємо ми право звільнити працівницю, яка прийнята за строковим трудовим договором на місце основної працівниці і перебуває в «декреті»?
  • Працівниця на «декретному» місці збирається у відпустку у зв’язку із вагітністю та пологами: як бути В установі з 21.09.2016 р. працівниця перебуває у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. На її місце прийнято іншу працівницю за строковим трудовим договором на строк до дня фактичного виходу на роботу основної працівниці, яка знаходиться у відпустці для догляду за дитиною до 3 років. Зараз працівниця, працевлаштована за строковим трудовим договором, вагітна. Вона надала лікарняний лист, згідно з яким цій працівниці має бути надано відпустку у зв’язку із вагітністю і пологами з 28.08.2017 р. Чи маємо ми оформити цій працівниці відпустку у зв’язку із вагітністю та пологами із виплатою допомоги по вагітності і пологам, а згодом надати і відпустку для догляду за дитиною до 3 років, адже жінка працює на місці основної працівниці — декретниці?
  • Перелік професійних свят і пам’ятних дат у вересні 2017 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі