№4/1

Оплата труда, февраль, 2017/№ 4/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Щодо відпускних за навчальну відпустку при звільненні посеред цієї відпустки Лист від 28.12.2016 р. № 1820/0/101-16/284
  • Щодо обчислення середньої заробітної плати для оплати днів щорічної та додаткової відпусток Лист від 26.10.2016 р. № 1475/13/84-16
  • Житлова субсидія: чи вплинуть на її розмір збільшені соцстандарти З 1 січня 2017 року розмір мінімальної заробітної плати збільшився вдвічі, а також протягом року відбудеться подальше зростання розміру прожиткового мінімуму. Як вплине збільшення цих соціальних стандартів на розмір житлової субсидії? Про це і поговоримо у статті.
  • Зменшення педнавантаження посеред навчального року: чи допустимо Чи можуть зменшувати навчальне навантаження учителю школи без його згоди у період навчального року та прийняти на роботу іншого вчителя з аналогічного предмета з неповним навантаженням?
  • Повідомлення про працевлаштування внутрішнього сумісника: як заповнити В установі за основним місцем роботи працює працівник (1,0 ставки). 27 лютого 2017 року між цією установою і вказаним працівником має бути укладений ще й трудовий договір про роботу на умовах внутрішнього сумісництва (0,5 ставки). Чи необхідно подавати до орану фіскальної служби Повідомлення про прийняття на роботу працівника — внутрішнього сумісника? Якщо так, то при заповненні цього Повідомлення, до якої категорії осіб віднести внутрішнього сумісника: «1» — наймані працівники з трудовою книжкою або «2» — наймані працівники без трудової книжки?
  • Звільняємо працівника-пенсіонера: виплата вихідної допомоги + «доля» його подальшого працевлаштування У нашій установі відбувається скорочення штату. У зв’язку з цим підлягає звільненню працівник, який отримує пенсію за вислугу років. Чи виплачувати йому вихідну допомогу? Чи можна виплатити такому працівнику вихідну допомогу у разі, якщо він звільниться за власним бажанням до закінчення двомісячного строку попередження про звільнення через скорочення штату? Чи може пенсіонер після звільнення зареєструватися як безробітний і отримувати допомогу по безробіттю?
  • Раніше переведений держслужбовець звільняється: розраховуємо компенсацію за невикористану щорічну відпустку Держслужбовця переведено з одного держоргану до іншого 04.07.2016 р. За попереднім місцем роботи він скористався належними йому днями щорічної основної відпустки і щорічної додаткової відпустки за 6-річний стаж держслужби. Цей держслужбовець звільняється 24.02.2017 р. з держоргану, до якого перевівся. Як розрахувати йому компенсацію за невикористані дні щорічної основної відпустки і щорічної додаткової відпустки за стаж держслужби (7-річний стаж держслужби досягнутий 05.10.2016 р.)?
  • Уважте працівника, якщо причина звільнення — поважна Працівниця хоче звільнитися з роботи за власним бажанням, але просить у трудову книжку внести запис, що її звільнено у зв’язку з доглядом за дитиною до досягнення нею 14-річного віку. Чи можемо ми внести до трудової книжки запис про звільнення з таким формулюванням причини звільнення і чи вправі запитувати від працівниці відповідні документи? Про які ще причини звільнення працівника за власним бажанням роботодавець повинен зазначати в трудовій книжці і чи повинні ці причини бути підтверджені документально?
  • Добре, коли керівник — авторитет, але не кримінальний… У минулому випуску «Кадровик-бюджетник» ми ознайомили вас з видами порушень законодавства про працю, новими розмірами штрафів за ці порушення, а також з гарантіями та пільгами, дотримання яких вимагає від роботодавця трудове законодавство. Крім того, визначили обсяги цивільно-правової та адміністративної відповідальності винних у порушенні трудового законодавства осіб. Сьогодні ж зупинимося на підставах та особливостях кримінальної відповідальності, до якої може бути притягнено особу за порушення трудових прав громадян. При цьому ми маємо на меті не налякати роботодавця, а убезпечити його від кримінального покарання, бо деякі види порушень трудового законодавства знаходяться, як то кажуть, «на грані»…
  • Воркшоп як формат професійного навчання І знову про навчання… Ми живемо у світі, де знання постійно оновлюються, де щодня співробітник може зіткнутися з тією робочою ситуацією, з якою раніше він ніколи не стикався, де професійні функції-завдання все більше узагальнюються в межах однієї посади… Як забезпечити успішність працівника? Його постійне вдосконалення? Тільки знаходячи нові форми і способи навчання! Що таке воркшоп, навіщо він потрібний, як його організувати та провести? Уперед до нових знань!
  • Перелік святкових днів, професійних, міжнародних свят і пам’ятних дат у березні 2017 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше