№24/1

Оплата труда, декабрь, 2018/№ 24/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Про відповідальність за порушення законодавства про відпустки Лист від 20.09.2018 р. № 4440/4/4.1-315-18
  • Правила внутрішнього трудового розпорядку: зайвий «папірець» чи важливий документ Будь-яке підприємство — це складний механізм, у якому ніщо не повинно відбуватися хаотично. Трудова дисципліна — найважливіша його частина, що безпосередньо впливає на результати роботи всього колективу. Спільна господарська діяльність людей потребує чіткої організованості і підпорядкування певним правилам. Ними якраз і є правила внутрішнього трудового розпорядку. Чому мати такі правила необхідно кожному роботодавцеві, а також як їх правильно скласти і затвердити, ви дізнаєтеся із цієї статті.
  • Хочете у відпустку влітку — складайте графік у січні Початок року — традиційно період свят. Але не варто забувати і про плани на літо. На початку січня потрібно визначитися з відпочинком працівників. Саме час скласти графік відпусток. Зараз нагадаємо, як це правильно зробити.
  • Працівник відсутній на роботі: визначаємо поважність причини Без вагомих підстав не прийти на роботу не можна. Це знає кожен працівник. Невихід на роботу без поважних причин загрожує: як мінімум поясненням з начальством, як максимум — звільненням «за статтею» за прогул. Давайте ж розберемося, що таке прогул і які причини відсутності на роботі можна вважати поважними.
  • Матуся дитини до 3 років вирішила вийти на роботу: переривати відпустку для догляду за дитиною до трьох років чи ні? На нашу «гарячу лінію» все частіше стали надходити запитання про те, чи можна працювати під час відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку? На яких умовах може працювати така працівниця? Чи не втратить матуся грошову допомогу при народженні дитини від держави, якщо вийде на роботу? Давайте і ми з вами у цьому розберемося.
  • Відпустка для догляду за дитиною до 3 і до 6 років: відповідаємо на ваші запитання Після відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами працюючі матері нерідко йдуть у відпустку для догляду за дитиною до трьох років, а якщо малюк часто хворіє, продовжують відпустку для догляду за дитиною до 6 років. Можливі ситуації, пов’язані з перебуванням жінки в таких відпустках, ми розглянемо, ґрунтуючись на запитаннях, що надійшли від наших читачів.
  • Провідний інспектор без стажу роботи Чи можна призначити працівника (обслуговуючий персонал), якщо штатним розписом держустанови передбачена посада «провідний інспектор», а кандидат за кваліфікаційними вимогами відповідає цій посаді, за винятком стажу роботи? Крім того, чи буде доцільним застосовувати у цьому випадку таке положення Національного класифікатора України «Класифікатор професій ДК 003:2010» (далі — КП): похідне слово «Провідний» як кваліфікаційна категорія застосовується лише для професійних назв робіт, що містяться в розділі 2 «Професіонали» КП. Оскільки назва роботи «Інспектор» належить до категорії «Фахівці», код КП не змінюється (примітка 1 додатка В до КП)? Наприклад: враховуючи відсутність стажу роботи у кандидата, прийняти його на роботу на посаду інспектора (за рахунок посади провідного інспектора), встановивши нижчий тарифний розряд від передбаченого штатним розписом та випробувальний строк?
  • Техніки усвідомлення досвіду: підбиваємо підсумки перед Новим роком Попереду Новий рік, а отже, прийшов час розбиратися, чого кожен із нас досяг, чого навчився і що втратив… Як отримати користь зі свого досвіду? Як зробити його своїм учителем і помічником? Про це й поговоримо…
  • Перелік святкових днів, професійних і міжнародних свят у січні 2019 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше