Темы статей
Выбрать темы

Відпускна компенсація при звільненні: оподатковуємо та звітуємо

Долгая Ирина, эксперт по оплате труда
Працівник (основний, без інвалідності, користується ПСП на 2 дітей) звільняється 6 грудня 2022 року за власним бажанням на підставі ст. 38 КЗпП*. За 4 відпрацьованих робочих дні грудня йому нарахована зарплата у сумі 1500 грн і компенсація за 6 днів невикористаної щорічної відпустки у сумі 1568,70 грн. Разом за грудень нараховано 3068,70 грн. Чи застосовувати ПСП у місяці звільнення? Чи дотягувати ЄСВ до мінімального внеску? Як у Д1 Податкового розрахунку відобразити зарплату, нараховану у місяці звільнення, та суму компенсації?

* https://i.factor.ua/ukr/law-40/section-202/article-31538

Розраховуємо суму компенсації

У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину — особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи (абз. 1 ст. 24 Закону про відпустки*, ч. 1 ст. 83 КЗпП). При цьому виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення (ч. 1 ст. 116 КЗпП).

Що стосується інших видів відпусток, у тому числі додаткової «чорнобильської», то невикористані дні таких відпусток компенсації не підлягають (див. лист Мінпраці від 18.06.2007 № 150/13/133-07).

* Закон України «Про відпустки» від 15.11.96 № 504/96-ВР.

Зауважте, відпускну компенсацію виплачують за всі невикористані дні всіх щорічних і «дитячих» відпусток незалежно від того, за скільки років вони не надавалися.

Процес розрахунку суми компенсації за невикористані дні відпустки можна умовно зробити у три кроки:

1) знаходимо кількість невикористаних днів відпустки, що підлягають компенсації;

2) розраховуємо середньоденну зарплату за правилами Порядку № 100*;

3) визначаємо суму компенсації за невикористану відпустку.

До речі, як не помилитися при обчисленні зазначених показників, ви можете почитати у статтях «Розрахунок відпускної компенсації: працюємо над помилками» та «Відпускна компенсація: визначаємо кількість днів без помилок» // «Оплата праці», 2022 № 23.

* Порядок обчислення середньої заробітної плати, затверджений постановою КМУ від 08.02.95 № 100.

ЄСВ

За загальним правилом компенсація за невикористану відпустку включається до бази нарахування ЄСВ (п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону про ЄСВ*).

* Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VI.

Адже вона входить до фонду оплати праці згідно з п.п. 2.2.12 Інструкції № 5* і не зазначена серед виплат Переліку № 1170**.

* Інструкція зі статистики заробітної плати, затверджена Державним комітетом статистики України від 13.01.2004 № 5.

** Перелік видів виплат, що здійснюються за рахунок коштів роботодавців, на які не нараховується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від 22 грудня 2010 р. № 1170.

Зауважте, ЄСВ справляємо з відпускної компенсації, якщо на момент її нарахування працівник (у тому числі й у день звільнення) перебуває в трудових відносинах з роботодавцем. Також до бази нарахування ЄСВ уключають і компенсацію, нараховану працівнику, який помер, при проведенні остаточного розрахунку (див. консультацію з категорії 201.03 ЗІР).

Якщо ж компенсація нараховується вже після звільнення працівника, то ЄСВ з неї не справляємо. Вона не потрапляє до бази нарахування внеску. Адже є виплатою за невідпрацьований час, тобто положення ч. 2 ст. 7 Закону про ЄСВ у цьому випадку не працюють.

ЄСВ і дотяжка до мінвнеску

У разі, якщо працівник звільняється, не відпрацювавши місяць повністю, і база нарахування ЄСВ за таким працівником виявилася менше МЗП, вимогу про ЄСВ з МЗП застосовувати не потрібно.

Адже згідно з ч. 5 ст. 8 Закону про ЄСВ та п.п. 6 п. 2 розд. ІІІ Інструкції № 449*, правило нарахування ЄСВ з МЗП застосовують тільки в тому випадку, коли працівник перебував у трудових відносинах повний календарний місяць або відпрацював усі робочі дні звітного місяця. Це підтверджують і податківці (див. роз’яснення з категорії 201.04.01 ЗІР).

* Інструкція про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджена наказом Мінфіна від 20.04.2015 № 449.

У нашому випадку працівник звільняється 6 грудня 2022 року. Тому ЄСВ з МЗП сплачувати не потрібно. ЄСВ за грудень справляємо з фактично нарахованої зарплати.

Розрахуємо суму ЄСВ за грудень:

3068,70 х 22 % = 675,11 (грн).

ПДФО, ВЗ

Сума відпускної компенсації належить до фонду додаткової заробітної плати (п.п. 2.2.12 Інструкції № 5). Тобто це є зарплатним доходом.

Отже, сума компенсації потрапляє до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО, як зарплата, нарахована відповідно до умов трудового договору (контракту) (п.п. 164.2.1 ПКУ).

Сума компенсації підлягає оподаткуванню у складі нарахованої суми зарплати за місяць на загальних підставах:

— оподатковується ПДФО за існуючою наразі ставкою 18 %;

— враховується при визначенні граничної суми доходу, що дає право на застосування ПСП.

До речі, ПСП надають з урахуванням останнього місячного податкового періоду, в якому платник податку був звільнений з місця роботи (п.п. 169.3.4 ПКУ).

За умовами, наведеними у запитанні, працівник користується ПСП на дітей. Величина граничного розміру місячної зарплати, що надає право на застосування ПСП на дітей у 2022 році одному з батьків, становить 3470 грн x кількість дітей віком до 18 років*. Для іншого з батьків граничний розмір місячної зарплати, що дає право на ПСП на дітей, становить 3470 грн.

* Детальну інформацію про застосування ПСП на дітей ви можете знайти у статтях «ПСП «на дітей»: стисло про головне» та «ПСП «на дітей»: ситуації з життя» // «Оплата праці», 2022, № 2.

У наведеній ситуації працівник хоче скористатися ПСП на двох дітей. Припустимо, що саме він користується правом на кратне підвищення граничного розміру зарплати, що дає право на ПСП на дітей. Тоді його зарплата не повинна перевищувати 6940 грн (3470 грн x 2).

Бачимо, що умови виконуються. До речі, той факт, що працівник відпрацював неповний місяць, не впливає ні на застосування розміру граничного доходу, ні на розмір ПСП.

Розмір ПСП на двох дітей у 2022 році становить 2481 грн (1240,50 грн х кількість дітей віком до 18 років).

Розрахуємо ПДФО з зарплати працівника за грудень за умовами наведеної ситуації:

(3068,70 - 2481,00) х 18 % = 105,79 (грн).

Оскільки сума компенсації за невикористані дні відпустки включається до складу оподатковуваного доходу працівника, то з такої виплати потрібно утримувати ВЗ (п.п. 1.2 п. 161 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ). Ставка збору — 1,5 %. Розрахуємо його з наведеної у ситуації, що розглядаємо, суми зарплати:

3068,70 х 1,5 % = 46,03 (грн).

Додатки до Податкового розрахунку

Додаток Д5. Перш ніж перейти до відображення нарахованої суми відпускної компенсації в Д1 та 4ДФ, нагадаємо, що в Д5 треба показати звільнення працівника. Воно відображається за загальними правилами без будь-яких нюансів (див. рис. 1).

img 1

скачать файл

Рис. 1. Звільнення працівника в Д5

Додаток Д1. Тут найцікавіше. При заповненні саме в цьому додатку деякі бухгалтери припускаються помилки щодо відображення відпускної компенсації. Пояснимо.

У додатку Д1 до Податкового розрахунку сума компенсації за невикористану відпустку відображається в загальній сумі заробітної плати за звітний місяць без будь-яких особливостей.

Важливо! Окремо суму компенсації у Д1 не виділяємо! Не плутайте її з сумою відпускних.

Чому не потрібно відпускну компенсацію виділяти в окремий рядок з КТН «10»?

Зазирнемо в Порядок № 4*. Відповідно до п. 1 розд. IV Порядку № 4 графа 09 (КТН) заповнюється платником єдиного внеску лише у випадках, передбачених переліком кодів типу нарахувань 1 — 15. Зокрема, суми, нараховані за дні щорічних та додаткових відпусток, відображаються в окремих рядках із розкидкою за місяцями, на які припадають дні таких відпусток, і з кодом типу нарахувань 10 (ср. ).

* Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, затверджений наказом Мінфіну від 13.01.2015 № 4.

Таке відображення відпускних у Д1 прив’язано до механізму їх нарахувань. Законодавство передбачає урахування їх у зарплаті того місяця, за який вони нараховані.

У більшості випадків відпускні нараховують наперед за дні відпустки, які припадають на декілька місяців, а не місяць у місяць. Тому важливо, щоб суми відпускних «сіли» у відповідні періоди, за які надавалися відпустки.

Як бачите, сума нарахованих відпускних прив’язана до періоду використання щорічних і додатковий відпусток. І за допомогою КТН «10» ці суми сідають у відповідні місяці.

Щодо суми грошової компенсації за дні невикористаної відпустки, то вона саме компенсує невикористані дні відпустки і ураховується в зарплаті в місяці її нарахування. Порядком № 4 не передбачене винесення її в окремий рядок у Д1. І це цілком логічно.

Отже, на відміну від відпускних, компенсацію за дні невикористаної відпустки в Д1 треба відображати в загальній сумі заробітної плати місяця нарахування. Окремо її виділяти не потрібно.

У ситуації, що розглядається, у Д1 за грудень на працівника формуємо один зарплатний рядок. Приклад його заповнення наведено на рис. 2.

img 2

скачать файл

Рис. 2. Зарплата і відпускна компенсація в Д1

Як було зазначено вище, ЄСВ справляємо з фактичної бази нарахувань. Відповідно і додаткову базу не визначаємо.

Додаток 4ДФ. У розділі І 4ДФ суму компенсації за невикористані дні відпустки відображаємо у складі заробітної плати з ознакою доходу «101».

Оскільки працівник мав право на застосування ПСП на дітей, зазначаємо її з ознакою «04». Також не забуваємо вказати дату звільнення в графі 8 (див. рис. 3).

img 3

скачать файл

Рис. 3. Зарплата і відпускна компенсація в 4ДФ

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше