Теми статей
Обрати теми

Чи має право соціальний працівник терцентру на «шкідливу» відпустку

УСЕНКО ОЛЕНА
Чи має право соціальний працівник відділення соціальної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) на додаткову щорічну відпустку?

Відпустки працівникам територіального центру надають згідно із Законом України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки).

Як передбачено ст. 4 цього Закону, щорічна відпустка складається з:

— основної відпустки (ст. 6 Закону про відпустки);

— додаткових відпусток за роботу із шкідливими і важкими умовами праці (ст. 7 Закону про відпустки), за особливий характер праці (ст. 8 Закону про відпустки);

— інших щорічних додаткових відпусток, передбачених законодавством.

Що стосується щорічної основної відпустки, то її тривалість становить 24 календарні дні.

Щорічні додаткові відпустки, передбачені ст. 7 і п. 1 ч. 1 ст. 8 Закону про відпустки, надають згідно зі Списками виробництв, робіт, цехів, професій і посад, які затверджуються Кабміном.

Постановою КМУ від 17.11.97 р. № 1290 затверджено Списки виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці (додатки 1 і 2 до зазначеної постанови).

Важливо! Зазначеними Списками не передбачено надання соціальному працівнику терцентру додаткових щорічних відпусток за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці.

Таким чином, соціальний працівник терцентру права на щорічні додаткові відпустки, передбачені ст. 7 і п. 1 ч. 1 ст. 8 Закону про відпустки, не має.

На умовах, визначених колективним договором, йому може бути надана щорічна додаткова відпустка за ненормований робочий день тривалістю до 7 календарних днів (за винятком випадку, коли соціальний працівник працює за сумісництвом).

Таку відпустку надають пропорційно часу, відпрацьованому на роботі чи посаді, що дає на неї право. Список професій і посад, на яких може застосовуватися ненормований робочий день, визначають у колективному договорі.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі