Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Мінзарплата та прожитмінімум — 2016

На офіційному сайті Мінфіну опубліковано проект Держбюджету на 2016 рік.

Серед іншого, проектом бюджету передбачено встановлення прожиткового рівня для працездатних осіб та мінімальної заробітної плати у місячному розмірі з 1 січня 2016 року на рівні 1378 грн. (тобто збереження на поточному рівні) з подальшим збільшенням:

— з 1 травня — 1450 грн.;

— з 1 грудня — 1550 грн.

Річна плата за оренду державного нерухомого майна комунальних музеїв складатиме 1 грн.

Кабмін постановою від 18.11.2015 р. № 986 вніс зміни до Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу, затвердженої постановою КМУ від 04.10.95 р. № 786, врегулювавши таким чином розмір річної плати за оренду нерухомого державного майна музеями, які утримуються за рахунок місцевого бюджету.

До сьогодні ставка орендної плати для музеїв, що належать до комунальної власності територіальних громад населених пунктів та утримуються за рахунок відповідних місцевих бюджетів, визначалася на загальних умовах, визначених цією Методикою. Так, ставка орендної плати для закладів культури, що належать до комунальної власності і фінансуються з місцевого бюджету, становила 2 % на рік від експертної оцінки, у той час як для закладів культури державної форми власності, які розміщуються на території об’єктів комунальної форми власності, встановлюються пільгові ставки орендної плати.

Унесені до п. 10 зазначеної Методики зміни включають комунальні музеї до переліку підприємств, установ та організацій, для яких розмір річної орендної плати за оренду державного нерухомого майна становить 1 грн., і, таким чином, передбачають установлення рівних умов для розвитку та забезпечення здійснення основної діяльності музеїв державної та комунальної власності.

Постанова № 986 набрала чинності 02.12.2015 р.

Підтвердний документ в електронному вигляді: як реєструвати зобов’язання

ДКСУ у листі від 17.11.2015 р. № 14-10/1056-29130 звернула увагу на надання підтвердних документів при реєстрації бюджетних фінансових зобов’язань за послуги з тепло-, водо-, енергопостачання та послуги зв’язку, якщо такі документи оформлені в електронному вигляді.

При цьому нагадала, що згідно зі ст. 7 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» оригіналом електронного документа вважається електронний примірник документа з обов’язковими реквізитами, у тому числі з електронним підписом автора або підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України «Про електронний цифровий підпис».

Оригінал електронного документа повинен давати змогу довести його цілісність та справжність у порядку, визначеному законодавством; у визначених законодавством випадках може бути пред’явлений у візуальній формі відображення, в тому числі у паперовій копії. Копією документа на папері для електронного документа є візуальне подання електронного документа на папері, яке засвідчене в порядку, встановленому законодавством.

Порядок засвідчення копій документів встановлено п. 77 Типової інструкції з діловодства у центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади, затвердженої постановою КМУ від 30.11.2011 р. № 1242, відповідно до якої копія документа засвідчується підписом посадової особи, яка підтверджує відповідність копії оригіналу. Напис про засвідчення документа складається із слів «Згідно з оригіналом», найменування посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів (ініціалу імені) та прізвища, дати засвідчення копії і проставляється нижче реквізиту документа «Підпис». Напис про засвідчення копії скріплюється печаткою із зазначенням на ній найменування відповідної установи (без зображення герба) або печаткою структурного підрозділу (служби діловодства, служби кадрів, бухгалтерії тощо) установи.

Ураховуючи вищевикладене, у разі якщо підтвердним документом до бюджетного фінансового зобов’язання є документ, отриманий в електронному вигляді, то розпорядник бюджетних коштів подає в органи ДКСУ для реєстрації бюджетного фінансового зобов’язання разом з Реєстром фінансових зобов’язань копію підтвердного документа, роздруковану на папері, засвідчену у наведеному вище порядку.

При цьому надання в електронному вигляді документів, які підтверджують надання послуг, має бути передбачено умовами договору, укладеного розпорядником бюджетних коштів з надавачем послуг.

Відповідальність за достовірність підтвердного документа, поданого до ДКСУ, несе розпорядник бюджетних коштів.

Держстат затвердив нові типові форми первинної облікової документації для сільських, селищних та міських рад

Держстат наказом від 24.11.2015 р. № 340 затвердив та увів у дію з 01.01.2016 р. типові форми первинної облікової документації для сільських, селищних та міських рад:

— № 1 «Облікова картка об’єкта погосподарського обліку» (поширено на сільські, селищні та міські ради, на території яких розташовані сільські населені пункти);

— № 3 «Список осіб, яким надані земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства із земель міських поселень» (поширено на міські, селищні ради в частині міських поселень).

Водночас визнано таким, що втратив чинність, з 01.01.2016 р. наказ Держкомстату «Про затвердження типових форм первинної облікової документації для сільських, селищних та міських рад» від 11.10.2010 р. № 418.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі