Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Затверджено новий Державний реєстр РРО

Державна фіскальна служба наказом від 09.07.2015 р. № 485 затвердила новий Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій. У цьому документі наведено перелік моделей РРО, які дозволено використовувати суб’єктам господарювання при здійсненні розрахункових операцій.

До Держреєстру внесено такі відомості про РРО:

— назва моделі, модифікації;

— версія внутрішнього програмного забезпечення;

— назва і місцезнаходження заявника та виробника;

— строк первинної реєстрації в органах ДФС;

— дата та номер рішення про включення до Держреєстру;

— сфера застосування.

Зверніть увагу: до переліку додані нові моделі РРО. Крім того, у Держреєстрі наведено перелік моделей РРО, первинна реєстрація яких заборонена.

Тож не гайте часу та перевірте, чи є у цьому переліку модель касового апарата, яку ви використовуєте при розрахунках!

Затверджено нові правила діловодства

Мін’юст наказом від 18.06.2015 р. № 1000/5 затвердив Правила організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, які встановлюють єдині вимоги щодо створення управлінських документів і роботи зі службовими документами, а також порядок їх архівного зберігання в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях незалежно від форм власності (далі — установи).

Ці Правила є нормативно-правовим актом, обов’язковим для виконання всіма установами.

Вимоги Правил щодо роботи з первинно-обліковою, банківською, фінансовою, звітно-статистичною, науково-технічною та іншою спеціальною документацією поширюються лише в частині загальних принципів роботи з документами, а також підготовки документів до передавання на архівне зберігання.

Вимоги Правил щодо забезпечення збереженості, обліку і користування документами поширюються на архіви, що зберігають документи з паперовими носіями інформації.

Організація діловодства в установах покладається на самостійні структурні підрозділи з діловодства (документаційного забезпечення), загальні відділи, канцелярії тощо або особу, відповідальну за діловодство в установі, — секретаря, діловода.

Організація діловодства у структурних підрозділах установ покладається на спеціально уповноважену для цього особу, у посадовій інструкції якої зазначаються такі обов’язки.

Установи організовують діловодство відповідно до затвердженої інструкції з діловодства установи.

У додатках до Правил наведено 50 форм різних документів, які використовуються у діловодстві та архівній справі.

Крім цього, визнано таким, що втратив чинність, наказ Держкомархівів «Про затвердження Правил роботи архівних підрозділів органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій» від 16.03.2001 р. № 16.

Наказ № 1000/5 набрав чинності 10.07.2015 р.

Чи обмежується розмір декретних для працівниць, що трудяться неповний робочий час

Відповідно до ч. 2 ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 р. № 1105-XIV (даліЗакон) сума допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць не повинна перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування ЄСВ, з якої сплачувалися страхові внески до Фонду, та не може бути меншою, ніж розмір мінімальної зарплати, установленої на час настання страхового випадку.

Із цієї норми випливає: у разі, коли сума допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць є меншою за розмір мінімальної зарплати, установленої на час настання страхового випадку, необхідно здійснювати доплату до суми допомоги до рівня мінімальної зарплати, установленої на час настання страхового випадку.

Водночас зазначена норма Закону не містить уточнень у частині суми допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць у разі повної (неповної) зайнятості застрахованої особи.

Ураховуючи це, норма ч. 2 ст. 26 Закону може застосовуватись як у разі повної зайнятості, так і в разі неповної зайнятості застрахованої особи.

Про це проінформував ФСС з ТВП у листі від 08.05.2015 р. № 6811/0/14-15/18.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі