Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2015 р. № 43

Кабінет Міністрів України
Постанова від 29.04.2015 р. № 324

Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2015 р. № 43 «Питання оплати праці членів Кабінету Міністрів України, керівників центральних органів виконавчої влади та інших державних органів у 2015 році» (Офіційний вісник України, 2015 р., № 14, ст. 359) такі зміни:

у назві постанови слова «, керівників центральних органів виконавчої влади та інших державних органів» виключити;

у постановляючій частині слова «, керівникам центральних органів виконавчої влади та інших державних органів (крім органів, підрозділи яких беруть участь у проведенні антитерористичної операції)» замінити словами «(крім керівників органів, підрозділи яких беруть участь у проведенні антитерористичної операції)».

Прем’єр-міністр України А. Яценюк

Коментар редакції

Зарплата керівників держорганів: тепер на одне обмеження менше

Спершу згадаємо історію питання.

Проповідуючи режим найсуворішої економії бюджетних коштів, Кабмін затвердив постанову «Питання оплати праці членів Кабінету Міністрів України, керівників центральних органів виконавчої влади та інших державних органів у 2015 році» від 14.02.2015 р. № 43. У цьому документі, що набув чинності з 17.02.2015 р., він окреслив коло працівників, яким у 2015 році місячна зарплата повинна нараховуватися у розмірі посадового окладу. До лав «щасливців» потрапили:

— члени Кабміну;

— керівники центральних органів виконавчої влади й інших державних органів (крім органів, підрозділи яких беруть участь у проведенні антитерористичної операції (далі — АТО)).

Але все тече, все змінюється… Підтвердження цьому висловлюванню — постанова КМУ, що коментується, яка набула чинності 29.05.2015 р. З її появою «голий» посадовий оклад і нічого більше продовжуватимуть отримувати тільки члени Кабміну (крім керівників органів, підрозділи яких беруть участь у проведенні АТО).

Керівники центральних органів виконавчої влади та інших державних органів:

— з 01.05.2015 р. по 28.05.2015 р. повинні отримати зарплату з розрахунку посадового окладу пропорційно відпрацьованим дням;

— з 29.05.2015 р. і далі — зарплату в межах фонду оплати праці згідно із займаною посадою, але з урахуванням обмеження, установленого п. 13 Заходів щодо економного та раціонального використання державних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади підприємств, установ та організацій, які використовують кошти державного бюджету, наведених у додатку до постанови КМУ «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» від 01.03.2014 р. № 65. Нагадаємо, в чому полягає це обмеження. Максимальний розмір місячної заробітної плати (грошового забезпечення) керівних працівників органів держвлади та інших держорганів, утворених органами державної влади та органами місцевого самоврядування підприємств, установ та організацій, які не здійснили у 2015 році заходи щодо впорядкування та оптимізації структури, скорочення не менше ніж на 3 % чисельності працівників, обмежується 15 розмірами мінімальної заробітної плати..При цьому виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги на оздоровлення, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та оплата часу щорічної відпустки не враховуються у зазначеному максимальному розмірі.

Лілія Ушакова, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі