№22

Бюджетна бухгалтерія, червень, 2015/№ 22 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2015 р. № 43 Постанова від 29.04.2015 р. № 324
  • Шпаргалка по РРО для початківців. 1. Кому потрібен РРО З 1 січня 2015 року набули чинності зміни, що стосуються застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Ці нововведення приготували несподіваний сюрприз для тих бюджетних установ, які отримують готівкові кошти за надані послуги. У цих випадках установи повинні при прийнятті готівкових коштів реєструвати такі операції через РРО. Тому давайте розберемося, в яких ситуаціях бюджетні установи повинні застосовувати РРО? Коли все-таки бюджетні установи можуть обійтися без РРО при отриманні готівки? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете у цьому матеріалі. Також ми розповімо про те, як вибрати і зареєструвати РРО, як підготувати його до використання і як правильно з ним працювати. Окремо розглянемо порядок реєстрації, ведення і зберігання книги обліку розрахункових операцій (КОРО) і розрахункових книжок (РК).
  • Шпаргалка по РРО для початківців. 2. Хто звільнений від застосування РРО Практично з будь-якого правила бувають винятки. Ось і Закон про РРО містить виняток — ситуації, коли суб’єкти господарювання (у тому числі і бюджетні установи) можуть обійтися без використання РРО. Перелік цих щасливців наведений у ст. 9 та 10 Закону про РРО.
  • Шпаргалка по РРО для початківців. 3. Який РРО вибрати Довгий час переважна більшість бюджетних установ не потрапляли під сферу застосування Закону про РРО, хоча і приймали готівкові кошти за реалізовану продукцію та надані послуги. А ось з 2015 року хочеш не хочеш, а розбиратися з цим питанням доведеться.
  • Шпаргалка по РРО для початківців. 4. Як і де зареєструвати РРО Після того як РРО вибраний з урахуванням усіх вимог і придбаний, його необхідно зареєструвати в органах ДФС. Без цього використовувати РРО не можна! Головним помічником у вивченні питання реєстрації РРО буде Порядок № 417-1. Розглянемо покроково цю процедуру.
  • Шпаргалка по РРО для початківців. 5. Як підготувати РРО до використання Процедура реєстрації РРО в органі ДФС пройшла успішно. Тепер потрібно підготувати РРО до використання. Так, розрахункові документи, які ви видаватимете покупцям, повинні містити усі обов’язкові реквізити. Тобто РРО треба відповідним чином запрограмувати. Про це ми і розповімо далі. Крім того, ви дізнаєтеся, які документи повинні знаходитися на місці проведення розрахунків в установі, що використовує РРО.
  • Шпаргалка по РРО для початківців. 6. Як правильно проводити розрахунки через РРО Тепер поговоримо про те, як правильно проводити розрахунки через РРО, про дії касира до початку роботи і після закінчення робочого дня. Також ви дізнаєтеся, що робити, якщо касир вибив помилковий чек, відключили електроенергію, РРО вийшов з ладу і багато інших нюансів, пов’язаних із застосуванням касових апаратів.
  • Шпаргалка по РРО для початківців. 7. КОРО і РК: як зареєструвати і правильно застосовувати Для суб’єктів господарювання Законом про РРО передбачено два різновиди КОРО: — перший — на підставі п. 9 ст. 3 цього Закону ведуть суб’єкти господарювання, які застосовують при готівкових розрахунках РРО; — другий — відповідно до п. 5 ст. 3 Закону про РРО заповнюють ті, хто працює без касового апарату (на підставі ст. 10 Закону про РРО та Переліку № 1336.
  • Шпаргалка по РРО для початківців. 8. Які штрафи за порушення у сфері застосування РРО Для більшості бюджетних установ застосування РРО насамперед пов’язане з потенційною небезпекою різноманітних підступних штрафів за будь-яке порушення в цій сфері. Тому давайте розберемося, за які порушення у сфері застосування РРО бюджетним установам та їх посадовим особам може загрожувати відповідальність.
  • Оздоровлення демобілізованих Наша установа займається оздоровленням демобілізованих. На це нам виділено кошти по КПКВ 090412 «Інші видатки на соціальний захист населення» та КЕКВ 2730 «Інші виплати населенню», за які ми закуповуємо путівки на оздоровлення. Підкажіть, будь ласка, як обліковувати ці путівки?
  • Фінансування медичних закладів та закладів середньої освіти У 2015 році заклади середньої освіти та медичні заклади фінансуються за рахунок освітньої та медичної субвенцій відповідно. Але на всі видатки освітніх та медичних закладів коштів субвенції не вистачає. Чи може фінансування цих закладів здійснюватись за рахунок коштів місцевих бюджетів? Що робити, коли не вистачає коштів субвенції і місцеві бюджети відмовляються виділяти кошти?
  • Державні закупівлі в електронній формі Для багатьох країн світу застосування електронних державних закупівель уже давно не в дивину. Адже на електронні рейки перейшла частина світової спільноти: США, Канада, Грузія, Росія, країни Західної Європи. Як свідчить світовий досвід, у застосуванні електронних торгів є багато позитивних моментів: завдяки публічності проведення торгів збільшується прозорість закупівель на всіх стадіях, підвищується конкуренція серед учасників, оперативність проведення процедур закупівлі, суттєва економія витрат бюджету на закупівлю товарів, робіт та послуг. Також значним досягненням проведення закупівель в електронній формі є зменшення впливу суб’єктивних факторів під час визначення переможця торгів та зменшення ризику змови між учасниками.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі