Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Оновлено методику формування Звіту з ЄСВ

Пенсійний фонд України надав опис формату Звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб і суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування фіскальним органам (форма № Д4), затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435. Зокрема, надано опис титульного аркуша, таблиць 5 і 6 Звіту з ЄСВ і вимоги щодо їх заповнення.

Опис діє починаючи зі Звіту за травень 2015 року. З ним можна ознайомитися на сайті для працівників бюджетної сфери buhgalter.com.ua у розділі «Довідник».

Витрати на офіційне опублікування: який КЕКВ застосовувати

Офіційне оприлюднення актів органів місцевого самоврядування належить до основної діяльності відповідних місцевих рад. Отже, видатки на офіційне оприлюднення актів органів місцевого самоврядування мають здійснюватись за рахунок та у межах коштів, передбачених у відповідних місцевих бюджетах на утримання органів місцевого самоврядування. Зазначені кошти передбачаються у кошторисі на утримання апарату ради та її виконавчого комітету.

Як роз’яснив Мінфін у листі від 11.03.2015 р. № 31-08020-05-2/8881, видатки на розміщення інформації здійснюються за кодом економічної класифікації видатків бюджету 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)».

Ректором ВНЗ може бути не кожен: унесено зміни до Закону

Верховна Рада Законом України від 14.05.2015 р. № 415-VIII (далі — Закон № 415) внесла зміни до Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 р. № 1556-VII. Відповідно до внесених змін з дати набуття чинності Законом № 415 ректором (і навіть виконувачем обов’язків ректора!) ВНЗ не може бути особа, яка:

1) за рішенням суду визнана недієздатною або дієздатність якої обмежена;

2) має судимість за вчинення злочину, якщо таку судимість не погашено або не знято в установленому законом порядку;

3) за рішенням суду була визнана винною у вчиненні корупційного правопорушення (протягом року з дня набрання відповідним рішенням суду законної сили);

4) відповідно до вироку суду позбавлена права обіймати відповідні посади;

5) піддавалася адміністративному стягненню за корупційне правопорушення (протягом року з дня набрання відповідним рішенням суду законної сили);

6) підпадає під дію ч. 3 ст. 1 Закону України «Про очищення влади» від 16.09.2014 р. № 1682-VII;

7) голосувала за диктаторські закони 16 січня 2014 року.

Крім того, з’явилася норма про звільнення виконувачів обов’язків керівників ВНЗ протягом 2 тижнів із дня набуття чинності Законом № 415, якщо вони підпадають під ухвалені нові обмеження.

Закон № 415 набув чинності 11.06.2015 р.

Чи потрібно до Звіту з ЄСВ подавати таблиці, які не містять відомостей

Відповідно до п. 8 розд. ІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435 (далі — Порядок № 435), Звіт страхувальник повинен подавати в повному обсязі. Звіт, складений з порушенням вимог цього Порядку, у тому числі без обов’язкових реквізитів, передбачених п. 6 розд. ІІ, та поданий без усіх необхідних таблиць, не вважається Звітом і вважається таким, що не подавався.

Згідно з п. 2 Порядку № 435 Звіт формується страхувальником або відповідальною особою страхувальника та включає таблиці, наведені у додатках 4 — 7 до цього Порядку.

При формуванні Звіту страхувальником або відповідальною особою страхувальника, визначеними у пп. 1, 2 і 4 розд. III Порядку № 435, зазначається тип форми.

У переліку таблиць Звіту (додатки 4 — 7 до Порядку № 435) на титульному аркуші навпроти таблиць, які не подаються до фіскальних органів, проставляються прочерки — у звітах на паперових носіях або поле залишається незаповненим — в електронній формі.

При цьому таблиці, які не містять відомостей (не заповнюються страхувальником взагалі), до фіскальних органів не подаються.

Таке роз’яснення надано Державною фіскальною службою на офіційному сайті http://sfs.gov.ua.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі