№23

Бюджетна бухгалтерія, червень, 2015/№ 23 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 серпня 2010 р. № 796 Постанова від 20.05.2015 р. № 305
  • Щодо касових видатків розпорядників бюджетних коштів Лист від 14.01.2015 р. № 17-04/27-715
  • Лікарня надає послуги з обстеження медичних препаратів: чи обкладати їх ПДВ Обласна клінічна лікарня є неприбутковою установою. Вона зареєстрована платником ПДВ та надає такі платні послуги: оренда приміщення, медичні огляди водіїв транспортних засобів згідно з укладеними договорами. Також лікарня надає послуги з експериментального обстеження медичних препаратів на підставі договорів, укладених із замовниками. Допоможіть розібратися: чи обкладаються ПДВ послуги з обстеження медичних препаратів?
  • Не подали звітність з рентної плати за I квартал: чи правомірно нараховано штраф Відповідно до змін, унесених до Податкового кодексу України, з 2015 року скоротилася кількість податків та зборів, а саме збір за спеціальне використання води трансформовано в рентну плату за спеціальне використання води. Нової декларації для звітування за I квартал 2015 року не було затверджено, а декларацію за старою формою ми не подали, оскільки такий податок відмінено. Тепер ГФС нам нарахувала штраф за неподання податкової декларації. Чи правомірні дії фіскальної служби та чи є доцільним оскаржувати такий акт?
  • Учні профтехучилища надають перукарські послуги: чи застосовувати РРО Вище професійне училище технології і дизайну займається підготовкою кваліфікованих та висококваліфікованих робітників професій легкої промисловості та сфери послуг. Заклад має навчальні перукарні (навчальні майстерні), які знаходяться за різними адресами міста. Учні, які навчаються за професією «перукар (перукар-модельєр)», проходять виробниче навчання у формі стажування в цих навчальних перукарнях. Громадяни, які залучаються до навчального процесу в якості моделей, надають добровільну благодійну допомогу. При цьому її розмір кожного разу різний. Надходження цієї допомоги оформляється квитанційними книжками форми № ПО-Д2. Один екземпляр надається клієнту, другий — завідувачу приймального пункту, який є матеріально відповідальною особою. У кінці дня цей документ разом із готівкою здається касиру. У нашому закладі орган Держфіскальної служби провів перевірку. За її результатами був складений протокол про адміністративне правопорушення в частині порушення п. 1 ст. 9 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.95 р. № 265/95-ВР. В акті було зазначено, що заклад повинен оформляти послуги прибутковими та видатковими ордерами і обліковувати їх у касових книгах або застосовувати РРО. Ми інспектору пояснювали, що не надаємо послуги, оскільки відсутні тарифи. Фактично відбувається стажування, бо учні ще не кваліфіковані робітники, і ми отримуємо не плату, а благодійну допомогу. Чи мають рацію перевіряючі у цьому випадку?
  • Питання застосування КЕКВ Лікарні необхідно придбати електрод до медичного аналізатора вартістю 6000,00 грн. Строк експлуатації цього електрода один рік. За яким КЕКВ слід здійснювати видатки на купівлю електрода?
  • Викрадено автомобіль: оформляємо списання На позабалансовому обліку бюджетної установи обліковується раніше викрадений легковий автомобіль. Кримінальне провадження з цього приводу поки що не закрите. Яким буде порядок списання автомобіля з балансу установи, якщо кримінальне провадження буде закрито без установлення винних осіб?
  • «Пишіть листи і надсилайте вчасно…» та про марки пам’ятайте Бюджетна установа придбала поштові марки, які відразу було передано у підзвіт матеріально відповідальній особі. У подальшому ця особа щомісяця подаватиме авансовий звіт про кількість використаних марок. Орієнтовний строк використання всіх марок — 10 місяців. Залишок невикористаних марок знаходиться у підзвітної особи. У зв’язку з цим виникає дебіторська заборгованість на субрахунку 362 «Розрахунки з підзвітними особами», яка впродовж наступних 10 місяців буде поступово зменшуватись. Чи є порушенням чинного законодавства наявність такої дебіторської заборгованості в бухгалтерському обліку установи?
  • Сестра-хазяйка працює на два відділення: чи є право на доплату За штатним розписом лікарні для кожного відділення передбачені посади сестер-хазяйок. Чи може сестра-хазяйка одного відділення працювати і в іншому відділенні, де є вакантними 0,5 ставки, та отримувати при цьому доплату за розширення зони обслуговування?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі