Теми статей
Обрати теми

Викладач «медичних» дисциплін коледжу — колишній лікар: як це позначиться на розмірі надбавки за вислугу років

Меренкова Світлана, заступник начальника відділу — державний інспектор праці відділу контролю за дотриманням трудового законодавства Територіальної державної інспекції з питань праці в Харківській області
Просимо надати роз’яснення щодо обчислення стажу для виплати надбавки за вислугу років викладачам медичного коледжу (ВНЗ I — II рівнів акредитації). Так, викладач має диплом за фахом «Лікувальна справа» і кваліфікацію «лікар». До прийняття на роботу до коледжу він обіймав посади лікаря-терапевта і лікаря-невропатолога в лікувально-профілактичних закладах. Чи можна зарахувати періоди роботи лікарем до стажу для виплати такому працівнику надбавки за вислугу років на підставі абз. 7 п. 2 Порядку № 78?

Ні, не можна. Пояснимо чому.

Умови виплати надбавки за вислугу років регулює Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів та установ освіти, затверджений постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78 (далі — Порядок № 78).

До стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років зараховують період роботи на посадах, передбачених Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963. При цьому включають до стажу і роботу на відповідних посадах у навчальних закладах СРСР (абз. 1 п. 2 Порядку № 78).

Крім того, згідно з абз. 7 п. 2 Порядку № 78 до стажу педагогічної роботи зараховують час роботи викладачів професійно-теоретичної підготовки професійно-технічних навчальних закладів за відповідною професією (спеціальністю) на виробництві та у сфері послуг.

Таким чином, періоди роботи на виробництві та у сфері послуг можна зарахувати до стажу для виплати надбавки за вислугу років лише викладачам професійно-технічних навчальних закладів.

Для викладачів ВНЗ I — II рівнів акредитації такої можливості Порядком № 78 не передбачено.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі