№18

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2015/№ 18 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо самостійного виявлення страхувальником порушень при наданні матеріального забезпечення за рахунок коштів ФСС з ТВП Лист від 22.01.2015 р. № 5.2-32-133
  • Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету Постанова від 01.03.2014 р. № 65 (витяг)
  • Застосування заходів впливу та адміністративних стягнень за порушення бюджетного законодавства Хто не працює, той і не помиляється. Таких ревізій, в яких не було б установлено порушень, майже не існує. Серед установлених порушень, як правило, зустрічаються і порушення бюджетного законодавства. За результатами проведених працівниками Державної фінансової інспекції ревізій, якими встановлені порушення бюджетного законодавства, до учасників бюджетного процесу застосовуються заходи впливу, передбачені вимогами Бюджетного кодексу України. Керівники та інші відповідальні посадові особи, з вини яких допущені такі порушення, несуть цивільну, дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно з законодавством. У цій статті ми детально розглянемо, які саме заходи впливу застосовують за ті чи інші порушення бюджетного законодавства, а також адміністративну відповідальність посадових осіб за допущення таких порушень.
  • Питання компенсації середнього заробітку призваним працівникам У зв’язку з прийняттям Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, просимо надати відповіді на такі запитання: 1. Яку інформацію потрібно вказати у графі «Найменування військового комісаріату, дата і номер наказу про призов, звільнення» Звіту про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, якщо у 2014 році у військових комісаріатах не було видано наказів про призов? 2. За рахунок яких коштів слід проводити видатки на виплату середнього заробітку працівнику під час проходження ним медогляду та уточнення облікових даних? 3. Як погодити Звіт з військовим комісаріатом, якщо цей комісаріат знаходиться в іншому місті? 4. Які можуть бути наслідки несвоєчасного подання Звіту? 5. Що робити з коштами, які вже заплановані на виплату заробітної плати та ЄСВ призваним працівникам?
  • Викладач «медичних» дисциплін коледжу — колишній лікар: як це позначиться на розмірі надбавки за вислугу років Просимо надати роз’яснення щодо обчислення стажу для виплати надбавки за вислугу років викладачам медичного коледжу (ВНЗ I — II рівнів акредитації). Так, викладач має диплом за фахом «Лікувальна справа» і кваліфікацію «лікар». До прийняття на роботу до коледжу він обіймав посади лікаря-терапевта і лікаря-невропатолога в лікувально-профілактичних закладах. Чи можна зарахувати періоди роботи лікарем до стажу для виплати такому працівнику надбавки за вислугу років на підставі абз. 7 п. 2 Порядку № 78?
  • Доплата за наявність наукового ступеня керівнику підрозділу коледжу Керівник підрозділу коледжу (ВНЗ I рівня акредитації) має вчене звання кандидата педагогічних наук. Чи можна йому підвищити посадовий оклад за наявність такого звання? Крім того, цей працівник викладає за сумісництвом у цьому самому закладі предмет «Основи охорони праці». Чи можна йому встановити доплату за наявність наукового ступеня за години викладацької діяльності?
  • Викладач коледжу — кандидат філософських наук: чи є право на доплату Викладач коледжу викладає латинську та англійську мови. У грудні 2014 року йому присудили науковий ступінь кандидата філософських наук за фахом «Естетика». Чи належить такому викладачу доплата за наявність наукового ступеня та якщо так, то з якого періоду?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі