Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Поріг для проведення держзакупівель товарів і послуг збільшується до 200 тис. грн., а робіт — до 1,5 млн грн.

Закон України «Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції» від 15.09.2015 р. № 679-VIII збільшує рівень конкуренції шляхом спрощення участі в процедурах закупівлі.

Посилюється прозорість держзакупівель шляхом:

— зняття заборони розкриття змісту поданих пропозицій;

— ознайомлення з документом, що містить інформацію про ціну;

— оприлюднення протоколу оцінки пропозицій конкурсних торгів, а також унеможливлюється умисне блокування торгів.

Участь у процедурах закупівлі спрощено шляхом скасування необхідності всім учасникам надавати документи, що підтверджують відповідність вимогам, визначеним у ст. 17 Закону України «Про здійснення державних закупівель».

Підвищено вартісну межу щодо застосування норм для закупівлі товарів і послуг до 200 тис. грн., а робіт — до 1,5 млн грн., а також вартісну межу для застосування процедури запиту цінових пропозицій — до 500 тис. грн.

Закон № 679-VIII набрав чинності 30.09.2015 р.

Детальніше — у наступному номері нашої газети.

Кабмін збільшив авансовий період оплати послуг з енергопостачання до 6 місяців

Кабмін постановою «Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2014 р. № 117» від 23.09.2015 р. № 757 збільшив авансовий період оплати за послуги з теплопостачання та питного водопостачання для бюджетних установ у межах бюджетного року з одного місяця до шести.

Таким чином, подовження авансового періоду покращить стан розрахунків у міжопалювальний період, коли споживання тепла та його оплата значно менші, ніж в опалювальний період. Отримання попередньої оплати за такий період сприятиме внесенню авансових платежів за природний газ та електроенергію теплопостачальними організаціями та підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства.

Є зміни у Порядку ведення особових справ держслужбовців

Кабмін постановою від 16.09.2015 р. № 716 вніс зміни до Порядку ведення особових справ державних службовців в органах виконавчої влади, затвердженого постановою КМУ від 25.05.98 р. № 731.

Відповідно до цих змін біографічна довідка держслужбовця (додаток 1 до зазначеного Порядку) складається на підставі даних, що містяться не лише в особовій справі та трудовій книжці працівника, а також в інших документах, наданих особою за її власним бажанням.

Постанова № 716 набрала чинності 24.09.2015 р.

Затверджено Типове положення про університетську клініку ВНЗ

З метою поліпшення організації спільної діяльності місцевих органів виконавчої влади, ВНЗ, які здійснюють підготовку фахівців медичного та фармацевтичного профілів, закладів післядипломної освіти, науково-дослідних установ та закладів охорони здоров’я у сфері підготовки та підвищення кваліфікації медичних і фармацевтичних працівників, надання медичної допомоги населенню МОЗ наказом від 06.07.2015 р. № 408 затвердило Типове положення про університетську клініку вищого навчального закладу (закладу післядипломної освіти).

У Положенні визначено, що університетська клініка — це заклад охорони здоров’я, який є лікувально-навчально-науковим структурним підрозділом ВНЗ (закладу післядипломної освіти).

Така клініка утворюється згідно з наказом керівника ВНЗ за погодженням з МОЗ та центральним органом виконавчої влади, у підпорядкуванні якого знаходиться ВНЗ.

Структура та штатний розпис університетської клініки розробляються ВНЗ і затверджуються МОЗ або іншим центральним органом виконавчої влади, у підпорядкуванні яких знаходиться ВНЗ.

На здійснення медичної практики університетською клінікою ВНЗ має отримати ліцензію. Крім того, університетська клініка як заклад охорони здоров’я підлягає акредитації.

Наказ № 408 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі