Теми статей
Обрати теми

Пільга з військового збору

Наумов Сергій, заступник директора Департаменту — начальник управління адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб
Чи можна не справляти військовий збір із сумм грошового забезпечення, нарахованого військовослужбовцям за вересень 2015 року?

З 09.09.2015 р. набули чинності зміни, унесені Законом України «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції» від 18.06.2015 р. 548-VIII до п.п. 1.7 п. 161 підрозд. 10 розд. XX ПКУ.

Відповідно до них тимчасово, на час проведення АТО, звільняються від обкладення військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців і працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворений відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі в АТО.

Порядок підтвердження статусу зазначених осіб з метою застосування пільги з обкладення військовим збором має визначити КМУ. Однак на сьогодні його так і не затверджено.

Таким чином, податкові агенти матимуть можливість не обкладати військовим збором грошове забезпечення осіб, зазначених у п.п. 1.7 п. 161 підрозд. 10 розд. XX ПКУ, тільки після того, як КМУ затвердить відповідний порядок підтвердження статусу зазначених осіб для цілей застосування пільги з обкладення військовим збором.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі