Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Затверджено форму Звіту про кількісний склад держслужбовців

Нацдержслужба наказом від 24.07.2015 р. № 161 затвердила форму звітності КСДС (квартальна) «Звіт про кількісний склад державних службовців» (далі — Звіт за формою КСДС) та інструкцію щодо її заповнення.

Звіт за формою КСДС складають державні органи, установи та організації, посади керівних працівників та спеціалістів яких віднесені до посад державних службовців, щокварталу наростаючим підсумком станом на 1-ше число місяця, наступного за звітним періодом, і подають:

районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації — Раді міністрів АР Крим, обласним державним адміністраціям, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям, не пізніше 10-го числа місяця, наступного за звітним періодом;

— Рада міністрів АР Крим, обласні державні адміністрації, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації — Нацдержслужбі, не пізніше 25-го числа місяця, наступного за звітним періодом;

— територіальні органи — державному органу вищого рівня, не пізніше 10-го числа місяця, наступного за звітним періодом;

— державні органи — Нацдержслужбі, не пізніше 25-го числа місяця, наступного за звітним періодом.

Звіт за формою КСДС складає служба персоналу (структурний підрозділ або спеціаліст з питань кадрової роботи) державного органу.

Наказ № 161 набрав чинності 01.09.2015 р.

Спрощено прийняття на держслужбу демобілізованих та учасників АТО, які отримали поранення

Кабмін дозволив спрощення процедури прийняття на державну службу демобілізованих та учасників АТО, які отримали поранення. Для цього КМУ постановою від 26.08.2015 р. № 637 уніс зміни до п. 1 своєї постанови від 17.06.94 р. № 423 «Про деякі питання застосування статей 4, 15, 27 Закону України «Про державну службу».

Зазначена постанова № 637 дозволяє спростити процедуру прийняття на державну службу (без конкурсного відбору або стажування) військовослужбовців:

— звільнених у запас (демобілізованих), які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період;

— учасників АТО, які під час участі в операції отримали поранення та були звільнені з військової служби в запас або відставку за станом здоров’я.

Затверджено Типовий договір про надання освітніх послуг між ВНЗ та фізичною (юридичною) особою

Кабмін постановою від 19.08.2015 р. № 634 затвердив Типовий договір про надання освітніх послуг між вищим навчальним закладом та фізичною (юридичною) особою.

Типовим договором визначаються освітня послуга, що надає вищий навчальний заклад за рахунок коштів замовника — фізичної (юридичної) особи, місце та строк її надання, форма навчання, ступінь вищої освіти та назва спеціальності.

ВНЗ-виконавець також зобов’язується надати замовнику освітню послугу відповідно до стандартів вищої освіти.

Розмір плати замовника за надання освітньої послуги встановлюється в національній валюті, при цьому ВНЗ не має права змінювати розмір плати за навчання частіше одного разу на рік і більше ніж на офіційно визначений рівень інфляції за попередній календарний рік.

Затверджено новий порядок заповнення платіжних доручень на сплату податків

Мінфін наказом від 24.07.2015 р. № 666 затвердив Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів та Перелік кодів видів сплати.

У документі наведено алгоритм і приклади заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжки на сплату (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення помилково або надміру зарахованих коштів.

Також Порядком визначено, що при заповненні полів не допускаються пропуски (пробіли) між словами і службовими знаками.

Наказ № 666 набрав чинності 01.09.2015 р.

Оновлено Методрекомендації щодо порядку застосування органами ДКСУ заходів впливу за порушення бюджетного законодавства

З метою удосконалення казначейського обслуговування бюджетних коштів Держказначейська служба наказом від 04.06.2015 р. № 156 унесла зміни до Методичних рекомендацій щодо порядку застосування органами Державної казначейської служби України заходів впливу за порушення бюджетного законодавства, затверджених наказом Держказначейської служби від 29.12.2012 р. № 394, виклавши їх у новій редакції.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі