Теми статей
Обрати теми

Надбавка за вислугу років музичному керівнику

Ткаченко Оксана, начальник відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення
Працівника було прийнято на посаду музичного керівника 1 серпня 2013 року. Педагогічний стаж на момент працевлаштування на це місце роботи — 7 років 10 місяців. З якого місяця у нього виникне право на надбавку за вислугу років у розмірі 20 %?

Для відповіді на це запитання звернемося до положень Порядку виплати надбавок за вислугу років педагогічним і науково-педагогічним працівникам навчальних закладів та установ освіти, затвердженого постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78 (далі — Порядок № 78).

Надбавку за вислугу років педагогічним працівникам виплачують щомісяця у відсотках до посадового окладу. Розмір такої надбавки установлюють залежно від стажу педагогічної роботи конкретного працівника: більше 3 років — 10 %, понад 10 років — 20 %, більше 20 років — 30 %.

Змінюють розмір надбавки за вислугу років з місяця, наступного за місяцем, в якому з’явилося таке право, якщо документи, необхідні для своєчасного та правильного обчислення стажу, знаходяться в навчальному закладі, або з дня надання необхідних документів працівником. Це правило прописано в п. 7 Порядку № 78. Причому застосовувати його необхідно і за ситуації, коли надбавка за вислугу років встановлюється уперше, і у випадках подальшого збільшення розміру надбавки.

Педпрацівник, про якого йдеться в запитанні, був прийнятий на роботу 1 серпня 2013 року, при цьому він мав за плечима педагогічний стаж 7 років 10 місяців. Отже, 10 років педагогічного стажу він відсвяткує 30 вересня 2015 року. А вже з 1 жовтня 2015 року, коли його стаж перевищить 10 років, у цього педпрацівника з’явиться право на надбавку за вислугу років у розмірі 20 % посадового окладу.

Проте встановити йому надбавку за вислугу років у цьому розмірі необхідно лише з листопада 2015 року, тобто з місяця, наступного за місяцем, в якому у працівника виникло таке право.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі