Теми статей
Обрати теми

Доплата за ведення військового обліку

Коновал Світлана, головний спеціаліст відділу оплати праці в бюджетній сфері Департаменту заробітної плати та умов праці
Працівник бюджетної установи працює старшим інспектором з кадрів на 1 ставку та за сумісництвом (внутрішній сумісник) — інспектором з кадрів на 0,5 ставки. Наказом керівника старшого інспектора з кадрів призначено відповідальним за ведення військового обліку. Чи має він право на доплату за ведення обліку військовозобов’язаних?

Обов’язок із ведення в установах та організаціях військового обліку військовозобов’язаних і призовників установлено Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.92 р. № 2232-XII (зі змінами).

Військовий облік призовників та військовозобов’язаних поділяють на персонально-якісний, персонально-первинний і персональний. За місцем роботи чи навчання ведуть персональний облік військовозобов’язаних і призовників. Полягає він в обліку основних відомостей про таких осіб.

Персональний облік призовників і військовозобов’язаних ведеться у порядку, встановленому Положенням про військовий облік військовозобов’язаних і призовників, затвердженим постановою КМУ від 09.06.94 р. № 377 (далі Положення № 377), та Інструкцією з організації ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах, затвердженою наказом Міноборони від 15.12.2010 р. № 660.

Для ведення військового обліку і бронювання кадрів в установі формується військово-обліковий персонал виходячи з відповідної норми навантаження на одного працівника, установленої Положенням № 377. Посадові оклади для цих працівників установлюють на рівні посадових окладів працівників відділів кадрів.

Однак якщо на обліку в установі перебувають менше 500 військовозобов’язаних і призовників, обов’язки з ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних за установою покладаються на одного з працівників відділу кадрів підприємства. У цьому разі такому працівнику встановлюється доплата за ведення обліку військовозобов’язаних у розмірі до 50 % посадового окладу (п. 14 Положення № 377).

Якщо працівник кадрової служби, на якого покладено обов’язки з ведення військового обліку, крім основної роботи, виконує роботу за сумісництвом (у вільний від основної роботи час), то доплата за ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників нараховується тільки за однією посадою — за якою на працівника покладено обов’язки з ведення такого обліку.

Оскільки з умов запитання випливає, що згідно з наказом керівника відповідальним за ведення військового обліку є старший інспектор, то доплата за ведення військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних установлюється від посадового окладу старшого інспектора.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі