Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Доповнено категорії посад ОМС

КМУ постановою від 22.07.2016 р. № 451 вніс зміни до п. 1 постанови КМУ «Про віднесення посад органів місцевого самоврядування до відповідних категорій посад» від 26.10.2001 р. № 1441.

Згідно з цими змінами:

— посаду заступника керуючого справами виконавчого апарату обласної ради віднесено до четвертої категорії посад в ОМС;

— посаду старости — до п’ятої категорії посад в ОМС;

— посади керівників відділів сільських, селищних рад — до шостої категорії посад в ОМС.

Постанова № 451 набрала чинності 26.07.2016 р.

Хто відповідає за кадрову роботу в апараті і структурних підрозділах місцевих держадміністрацій

Кабмін постановою «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України» від 22.07.2016 р. № 465 уніс зміни, зокрема, до Типового регламенту місцевої державної адміністрації, затвердженого постановою КМУ від 11.12.99 р. № 2263, і Типового положення про структурний підрозділ місцевої державної адміністрації, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2012 р. № 887.

Відповідно до таких змін передбачено:

1. Організацію кадрової роботи в апараті місцевої держадміністрації та в структурних підрозділах місцевої держадміністрації здійснює служба управління персоналом, а в підрозділах, які мають штатну чисельність до 5 осіб, виконання кадрової роботи покладається за рішенням їх керівників на одного з працівників.

2. Керівник структурного підрозділу місцевої держадміністрації, утвореного як юридична особа публічного права, здійснює повноваження з питань державної служби й організації роботи інших працівників цього підрозділу.

Нова редакція списків виробництв, робіт, професій, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах

Кабмін постановою від 24.06.2016 р. № 461 затвердив нову редакцію списків виробництв, робіт, професій, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Постанова сприятиме обґрунтованому визначенню права працівників, зайнятих на роботах із шкідливими та важкими умовами праці, на пенсію за віком на пільгових умовах, що, в свою чергу, дозволить оптимізувати витрати на пільгове пенсійне забезпечення відповідної категорії громадян.

Цією постановою затверджено:

— Список № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах;

— Список № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Постанова КМУ «Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах» від 16.01.2003 р. № 36 з дати набуття чинності постановою № 461 втратить чинність.

На Держаудиторську службу покладено повноваження Держфінінспекції

Кабмін погодився з пропозицією Мінфіну щодо можливості забезпечення здійснення покладених на Державну аудиторську службу постановою КМУ «Про затвердження Положення про Державну аудиторську службу України» від 03.02.2016 р. № 43 функцій і повноважень Державної фінансової інспекції, що припиняється. Про це зазначено в його розпорядженні від 24.06.2016 р. № 519-р.

Фактичний допуск працівника до роботи без повідомлення ДФС є триваючим порушенням

Держслужба з питань праці у листі від 29.04.2016 р. № 5043/4/4.1-ДП-16 нагадала, що згідно з ч. 3 ст. 24 КЗпП працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування ЄСВ про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабміном у постанові від 17.06.2015 р. № 413.

Відповідальність за фактичний допуск працівника до роботи без відповідного повідомлення Державної фіскальної служби для посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю, визначена ч. 3 та 4 ст. 41 КУпАП (штраф — від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 до 17000 грн.), при повторному — від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 34000 грн.)).

Фактичний допуск працівника до роботи без повідомлення Державної фіскальної служби, при тому, що особа продовжує працювати, є триваючим порушенням, а тому повинні застосовуватись норми ч. 1 ст. 38 КУпАП щодо притягнення до адміністративної відповідальності не пізніш як через два місяці з дня його виявлення.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі