№29

Бюджетна бухгалтерія, серпень, 2016/№ 29 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про внесення змін до Порядку та умов надання платних послуг закладами фізичної культури і спорту, що утримуються за рахунок бюджетних коштів Наказ від 29.06.2016 р. № 2570/560/1046 Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 12.07.2016 р. за № 945/29075
  • Щодо застосування переговорної процедури закупівлі, використання електронної системи закупівель суб’єктами, які не є замовниками, оприлюднення звіту про укладені договори Лист від 15.07.2016 р. № 3302-06/21890-07
  • Продовжуємо зближуватися з новим Законом про публічні закупівлі: відповіді на актуальні запитання Нещодавно на сторінках нашої газети у матеріалі «Йдемо на зближення з новим Законом про публічні закупівлі: відповіді на актуальні запитання» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2016, № 27) ми відповідали на запитання щодо застосування бюджетними установами Закону України «Про публічні закупівлі». У цьому матеріалі ми продовжимо відповідати на запитання наших читачів. Цього разу вони стосуються особливостей здійснення допорогових закупівель бюджетними установами.
  • Чи необхідно неприбутковим організаціям проходити перереєстрацію Бюджетна установа зареєстрована як неприбуткова організація та має ознаку неприбутковості 0004. Оскільки постановою КМУ від 13.07.2016 р. № 440 затверджено новий Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, у нас виникло таке запитання: чи необхідно у зв’язку з цим нашій установі проходити процедуру перереєстрації як неприбутковій організації?
  • Пільгове зубопротезування у стоматологічних поліклініках Як проводиться пільгове зубопротезування у стоматологічних поліклініках? Чи існує перелік категорій осіб, які мають право на пільгове зубопротезування
  • Розробка детального плану території: за якими кодами Які КТКВК та КЕКВ застосувати при розробці детального плану території?
  • За якими кодами та за рахунок яких коштів провести роботи із землеустрою та розробки генплану Сільській раді необхідно встановити існуючі межі території (це коштує 20000 грн.), виконати топографо-геодезичні роботи (їх вартість — 159000 грн.), виготовити генеральний план (його вартість — 206000 грн.). Ми плануємо здійснити зазначені видатки за загальним фондом бюджету за КТКВК 180410 та КЕКВ 2281, але в нашому фінвідділі кажуть, що оплачувати такі роботи потрібно з бюджету розвитку. Як правильно провести зазначені видатки?
  • Застосування програмно-цільового методу у 2017 році: обов’язок чи ні Чи обов’язково застосовувати програмно-цільовий метод при виконанні місцевих бюджетів у 2017 році?
  • Виплата матдопомоги працівникам КП за рахунок бюджетних коштів У плані використання бюджетних коштів нашого комунального підприємства, яке є одержувачем бюджетних коштів, не передбачено витрат на виплату матеріальної допомоги своїм працівникам, але в нас виникла економія бюджетних коштів через набір працівників не з початку року та наявність однієї вакантної посади. Чи можемо ми виплачувати матеріальну допомогу своїм працівникам за рахунок економії бюджетних коштів, не порушуючи бюджетне законодавство?
  • Фінансування оплати праці керівника КП Керівника комунального підприємства призначила сесія ради об’єднаної територіальної громади. Якщо з ним укласти контракт, то з якого КТКВК буде фінансуватися його заробітна плата і де він буде у штаті? Хто робить запис про прийняття на роботу у трудовій книжці?
  • Чи завжди господарські споруди, які не зараховані на баланс, є надлишками На замовлення навчального закладу БТІ виконало роботи з технічної інвентаризації та виготовлення технічного паспорта на комплекс будівель та споруд, що належать закладу на праві оперативного управління. На підставі даних техпаспорта виявлено розбіжності між переліком об’єктів нерухомого майна, що зазначені в техпаспорті, та даними про об’єкти основних засобів, що знаходяться на балансі навчального закладу. Зокрема, на балансі закладу не обліковуються такі об’єкти, як підвал та споруди (ворота, огородження, асфальтові покриття, резервуари для води, колодязі, гаражна яма). У зв’язку з цим у нас виникли запитання: — чи необхідно такі об’єкти зарахувати на баланс; — як це правильно зробити?
  • Індексуємо доходи за серпень 2016 року Чи потрібно в серпні індексувати зарплату, і якщо так, то яким категоріям працівників? Як бути з індексацією стипендій? Відповіді знайдете в цій статті.
  • Встановлюємо оклад заступнику головного лікаря У комунальному закладі охорони здоров’я заступником головного лікаря з питань епідеміологічного режиму працює лікар-епідеміолог вищої категорії. При призначенні зазначеного працівника на посаду заступника головного лікаря у червні 2013 року йому було встановлено терміном на 3 роки підвищення посадового окладу за кваліфікаційну категорію по лікарській спеціальності згідно з п. 3 п.п. 2.4.1 Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519. У червні 2016 року вийшов трирічний строк підвищення посадового окладу вищезгаданому працівнику. Крім того, у цьому ж місяці, після проходження атестації, заступник головного лікаря отримав сертифікат лікаря-спеціаліста за спеціальністю «Організація і управління охороною здоров’я». Як установити посадовий оклад заступнику головного лікаря в ситуації, що склалася? Чи застосовується при цьому підвищення посадового окладу за наявність кваліфікаційної категорії «лікар-епідеміолог вищої категорії»?
  • Медична сестра ДЮСШ: встановлюємо тарифний розряд На посаду медичної сестри ДЮСШ претендує працівник, який має неповну вищу медичну освіту (диплом фельдшера) та не має досвіду роботи на такій посаді. У зв’язку з цим виникають запитання: — чи можна працівника з дипломом фельдшера призначити на посаду сестри медичної; — який тарифний розряд необхідно встановити такому працівнику; — якими нормативно-правовими актами слід керуватись при встановленні сестрі медичній ДЮСШ надбавок та доплат?
  • Вихідна допомога при скороченні працівників: розрахунок та оподаткування У центрі первинної медико-санітарної допомоги заплановано скорочення чисельності медичних сестер. Як правильно розрахувати вихідну допомогу при скороченні працівників та чи оподатковується така виплата?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі