Теми статей
Обрати теми

За якими кодами та за рахунок яких коштів провести роботи із землеустрою та розробки генплану

Маркович Галина, заступник директора Департаменту місцевих бюджетів — начальник управління планування місцевих бюджетів Міністерства фінансів України, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
Сільській раді необхідно встановити існуючі межі території (це коштує 20000 грн.), виконати топографо-геодезичні роботи (їх вартість — 159000 грн.), виготовити генеральний план (його вартість — 206000 грн.). Ми плануємо здійснити зазначені видатки за загальним фондом бюджету за КТКВК 180410 та КЕКВ 2281, але в нашому фінвідділі кажуть, що оплачувати такі роботи потрібно з бюджету розвитку. Як правильно провести зазначені видатки?

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про землеустрій» від 22.05.2003 р. № 858-IV:

— до робіт із землеустрою відносяться топографо-геодезичні, картографічні, проектні та проектно-вишукувальні роботи, що виконуються з метою складання документації із землеустрою;

— землеустрій забезпечує встановлення і закріплення на місцевості меж адміністративно-територіальних одиниць;

— роботи із землеустрою щодо встановлення в натурі (на місцевості) меж адміністративно-територіальних одиниць, складання схем землеустрою фінансуються за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Генеральний план населеного пункту є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту, про що йдеться у ч. 1 ст. 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17.02.2011 р. № 3038-VI.

Згідно з ч. 2 ст. 10 цього Закону фінансування робіт з планування територій здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів або інших джерел, не заборонених законодавством.

Пунктом 7 ч. 2 ст. 71 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI передбачено, що до витрат бюджету розвитку місцевих бюджетів належать видатки на розроблення містобудівної документації на місцевому та регіональному рівнях.

Щодо застосування КЕКВ, то Інструкцією щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженою наказом Мінфіну від 12.03.2012 р. № 333, передбачено, що видатки на топографо-геодезичні роботи, на розробку проектів забудов міст, сіл, селищ віднесено до видатків, які забезпечують розвиток у певній галузі, і відображаються за КЕКВ 2281 «Дослідження і розробки, окремі заходи розвитку по реалізації державних (регіональних) програм».

Такі видатки відповідно до складових частин витрат (видатків) розвитку та витрат (видатків) споживання, затверджених наказом Мінфіну «Про бюджетну класифікацію» від 14.01.2011 р. № 11, є видатками розвитку.

Отже, можемо зробити висновок: видатки на встановлення меж та топографо-геодезичні роботи слід здійснювати за рахунок коштів бюджету розвитку та відображати за КТКВК 160101 «Землеустрій», а видатки на розробку генерального плану — за КТКВК 150202 «Розробка схем та проектних рішень масового застосування» і КЕКВ 2281 «Дослідження і розробки, окремі заходи розвитку по реалізації державних (регіональних) програм» в обох випадках.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі