Теми статей
Обрати теми

Облаштування спортивного майданчика: КТКВК та КЕКВ

Галина МАРКОВИЧ, заступник директора Департаменту місцевих бюджетів — начальник управління планування місцевих бюджетів Міністерства фінансів України, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
З рай онного бюджету виділено субвенцію міському бюджету в рамках районної програми «Спортивний майданчик» на облаштування спортивного майданчика на стадіоні. Стадіон належить комунальному підприємству, яке підпорядковується міській раді. За яким КТКВК та КЕКВ провести видатки на облаштування майданчика? (Івано-Франківська обл.)

У разі, якщо кошти на реалізацію програми, затвердженої районною радою, передаються іншому місцевому бюджету, у районному бюджеті передбачається відповідна субвенція, яка відображається за КТКВК 250380 «Інші субвенції» та КЕКВ 2620 «Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів» або 3220 «Капітальні трансферти органам державного управління інших рівнів», з урахуванням того, які видатки планується проводити — поточні чи капітальні.

У міському бюджеті кошти передбачаються головному розпоряднику коштів, який відповідальний за її виконання (наприклад, відділу/управлінню освіти або молоді і спорту, якщо вони створені, чи міській раді), та відображаються за КТКВК 070401 «Позашкільні заклади освіти, заходи із позашкільної роботи з дітьми» або 130112 «Інші видатки» — залежно від того, яким є завдання програми (позашкільна робота з дітьми чи залучення громадян до спорту).

При визначенні КЕКВ враховується, хто саме є безпосереднім виконавцем програми:

— якщо оплату видатків здійснюватиме безпосередньо головний розпорядник коштів чи розпорядник нижчого рівня, то слід застосовувати КЕКВ залежно від їх економічної суті;

— якщо оплату видатків здійснюватиме одержувач коштів (небюджетна установа), то можуть застосовуватися КЕКВ 2610 «Субсидії та поточні трансферти підприємствам (установам, організаціям)» або 2282 «Окремі заходи по реалізації державних (регіональних) програм, не віднесені до заходів розвитку» для поточних видатків та КЕКВ 3210 «Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям)» або 2281 «Дослідження і розробки, окремі заходи розвитку по реалізації державних (регіональних) програм» для капітальних видатків. Використання здійснюється згідно із затвердженим планом використання бюджетних коштів.

Теги КЕКВ
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі